ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 και Εθνική Άμυνα: Οι στρατιωτικοί «γραμμένοι στα παλιά παπούτσια» των κομμάτων

Αυτή η σύντομη προεκλογική περίοδος ήταν πολύ χρήσιμη για τους στρατιωτικούς . Έγινε απολύτως κατανοητό,ακόμη και για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το εκπροσωπούν έχουν τους ίδιους και την Εθνική Άμυνα γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια!

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε:

•Για πρώτη φορά ακόμη και η τυπική “τιμητική” διαδικασία επιλογής “μεγάλων ονομάτων” από το χώρο των απόστρατων ήταν μια παρωδία! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε καν. Η ΝΔ που πήγε να ασχοληθεί τα έκανε μαντάρα! Πρότεινε στον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα την πέμπτη μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας εισπράττοντας ένα ηχηρό όχι. Πήγε να σώσει την παρτίδα με την τοποθέτηση του επίσης Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη, ο οποιος δέχτηκε. Δεν είναι ώρα ,μέρα εκλογών να κάνουμε συγκρίσεις βιογραφικών, ιστορίας και προσφοράς με συνυποψηφίους του. Οι στρατιωτικοί γνωρίζουν δεν είναι “πρόβατα”.
Τα υπόλοιπα κόμματα; Έβαλαν “πασπαρτού” εδώ κι εκεί μερικούς απόστρατους. Μόνο το ΚΚΕ μπορούμε να πούμε ότι έδωσε μια καποια σημασία τοποθετώντας τον υποναύαρχο ε.α Γιάννη Ντουνιαδάκη στην Α΄Πειραιά.

•Δεν ακούσαμε…λέξη για την Εθνική Άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Γύρω μας γίνεται πανδαιμόνιο! Ακόμη και οι Σκοπιανοί μας κουνάνε το δάχτυλο. Η Τουρκία γίνεται όλο και πιο επιθετική . Στη Θράκη οι βραχίονές της έχουν αποθρασυνθεί. Το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι τεράστιες επιπτώσεις που έχει και στην ασφάλεια της χώρας μοιάζει να μην απασχολεί κανένα . Ούτε λέξη!

•Η αποθέωση της αδιαφορίας για όλα αυτά τα θέματα ήταν το debate των δυο αρχηγών, Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Στον δεύτερο κυκλο ερωτήσεων που είχε θέμα την εξωτερική πολιτική μόνο μία δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα για το μεταναστευτικό. Όλοι οι υπόλοιποι ρώτησαν για τον …ΕΝΦΙΑ,το χρέος, τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους και άλλα πολλά και άσχετα. Ούτε ο Τσίπρας ,ούτε ο Μεϊμαράκης σκέφθηκαν να επισημάνουν ότι το θέμα ήταν…η εξωτερική πολιτική. Μάλλον τους βόλευε.

•Ούτε λόγος βέβαια για τα εργασιακά-μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών! Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αναφέρθηκε ήταν ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ, “ποντάροντας” στην πολιτική επιβίωση του κόμματός του. Όλοι οι υπόλοιποι “ούτε φωνή ,ούτε ακρόαση”.

•Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , ήρθε…κερασάκι στη τούρτα η ασύλληπτη επίθεση του προέδρου της ΝΔ στον Α/ΓΕΕΘΑ, με υπαινιγμούς και σχόλια που είναι βέβαιο ότι αν ο κ.Μεϊμαράκης γίνει πρωθυπουργός η συνύπαρξή του με τον Α/ΓΕΕΘΑ θα είναι σύντομη.
Είναι η πρώτη φορά που σε προεκλογική περίοδο ο στρατιωτικός επικεφαλής της ΕΔ δέχεται τέτοια επίθεση.

Αν οι στρατιωτικοί είχαν ως μοναδικό κριτήριο τα εργασιακά και επαγγελματικά τους θέματα είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαν κανένα απολύτως λόγο να βρεθούν μπροστά στη κάλπη. Είναι πολίτες αυτής της χώρας η οποία δοκιμάζεται σ΄ όλους τους τομείς και έχουν προφανώς λόγους να ψηφίσουν ότι αυτοί νομίζουν σωστό. Κάποιοι θα διαλεξουν την αποχή . Όλοι πάντως έχουν καταλάβει ότι προς το παρόν αποτελούν την πιο χρήσιμη για τον κρατικό μηχανισμό εργασιακή ομάδα. Η οποία ταυτόχρονα είναι και η πιο “περιθωριοποιημένη”. Το μηνυμα που έχουν λάβει εδώ και καιρό και επιβεβαίωσαν σ΄ αυτή τη προεκλογική περίοδο, είναι “δουλέψτε εσείς κι εμείς γράφουμε τα αιτήματα και τις αγωνίες σας εκεί που ξέρουμε: στα παλιά μας τα παπούτσια”.