OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ένοπλες Δυνάμεις: καλό το πόρισμα για τη ΧΑ αλλά ας είμαστε ρεαλιστές

29/09/2013 - 00:33
Share on FacebookShare on Twitter

Το πόρισμα της έρευνας για την πιθανή εμπλοκή στρατιωτικών στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν βρήκε τίποτε επιλήψιμο. Κι αυτό προκάλεσε ικανοποίηση στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι καν ψηφοφόροι της οργάνωσης που έγινε κόμμα. 

Από την άλλη καλό θα είναι όλοι μας να είμαστε ρεαλιστές. Και να αντιμετωπίσουμε με μεγάλη ψυχραιμία την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από τις χειροπέδες που μπήκαν στα πρωτοπαλλίκαρα της Χρυσής Αυγής.

Η οργάνωση “πουλώντας πατριωτισμό με την οκά” κατάφερε να “διεισδύσει” σ΄ ένα χώρο που ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να μπορείς να είσαι σωστός επαγγελματίας. Στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πολλοί νεαροί κυρίως ΕΠΟΠ και υπαξιωματικοί ,οι περισσότεροι αγανακτισμένοι από την αδιαφορία του επίσημου κράτους , επηρεάστηκαν από τον “γιαλατζί πατριωτισμό” της Χρυσής Αυγής. Γιατί δεν γίνεται να δηλώνεις πατριώτης και θαυμάζεις τους ναζί. Αυτά είναι για τους γερμανοτσολιάδες με τους οποίους φαίνεται ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να ξεμπλέξει.

Κάποιοι μπορεί να προχώρησαν ακόμη παραπέρα και να έγιναν μέλη της οργάνωσης, που όπως έλεγαν οι δημοσκόποι “κάλπαζε”. Και κάποιοι ελάχιστοι ενεπλάκησαν ενεργά σε δραστηριότητες της ΧΑ.

Αυτά είναι γνωστά και συζητιούνται εδώ και μήνες κάθε μέρα από τους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων μέχρι και την πιο απομακρυσμένη μονάδα.

Οι διοικητές που διαπίστωναν ότι στη μονάδα τους “υπάρχει θέμα Χρυσής Αυγής” είχαν -και έχουν – την αγωνία να μην “βγει παραέξω” . Μην φθάσει “ψηλά” κι έχει προόβλημα. Και βέβαια δεν έφταιγαν οι διοικητές. Από τα υψηλότατα κλιμάκια της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής είχε δοθεί “σιωπητήριο”.

Τα ίδια γίνονταν και στα Σώματα Ασφαλείας. “Ότι γίνεται στη κοινωνία γίνεται και σε εμάς”, το κουραστικά επαναλαμβανόμενο επιχείρημα.

Μόνο που πλέον ήρθαν τα πάνω κάτω. Η “καλπάζουσα” Χρυσή Αυγή καλπάζει αλλά πλέον προς τον Κορυδαλλό. Κι όσο κι αν ουρλιάζουν τα πρωτοπαλλίκαρά της είναι σαφές ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν και τα όσα αναμένεται να αποκαλυφθούν θα την οδηγήσουν στο τέλος.

Όσοι εντός ΕΔ πίστεψαν ότι η “εκδίκηση” του συστήματος θα γινόταν με τη Χρυσή Αυγή έχουν καταλάβει ότι επροκειτο για μια ακόμη απάτη. Και είναι άνθρωποι που θα αποφασίσουν μόνοι πως, που και γιατί θα πάνε πολιτικά. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός.

Για τους ελάχιστους όμως που επιχείρησαν να παίξουν το ρόλο του “χρυσαυγίτη τοποτηρητή” ,του “προστάτη” και βέβαια του επίδοξου “εκπαιδευτή” υπέρβαρων χρυσαυγιτών πρέπει να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί. Το “μικρόβιο” που προσπάθησαν να μπολιάσουν στο στράτευμα ήταν πολύ επικίνδυνο. Και γι΄ αυτό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι μια χρυσή ευκαιρία να στείλει η ηγεσία ένα πολύ δυνατό μήνυμα .

Σε πρώτη φάση ας στείλει όσους βιάστηκαν να κάνουν “χρυσαυγίτικα τατουάζ” να τα αφαιρέσουν με δική τους δαπάνη, όπως κάνει και ο αμερικανικός στρατός.
 
Διαβάστε ακόμη:

Πως φθάσαμε στις συλλήψεις των χρυσαυγιτών βουλευτών

Χειροπέδες στη Χρυσή Αυγή – Τι φώναζαν οι χρυσαυγίτες κρατούμενοι βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ


Tags: ΒΟΥΛΗΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΟΜΜΑΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05
ΓΕΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

27/03/2026 - 18:14
Δαβάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης: «Τα ΕΑΣ Λαυρίου λειτουργούν με ασφάλεια, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας»

27/03/2026 - 13:14

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert