Επιστολή στρατιωτικών προς Τσίπρα: «Προσδοκούμε δημόσια τοποθέτηση για τις ΕΔ»

Επιστολή προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Σε αντίθεση με την επιστολή που με πρωτοβουλία της έστειλε η ΄Ενωση Κεντρικής Μακεδονίας στον Τσίπρα “παραπονούμενη” γιατί δεν αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς στην ομιλία του στην ΔΕΘ , η ΠΟΕΣ ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληαη αλλά και του υπενθυμίζει τι συμβαίνει. Η επιστολή κλείνει με την «προσδοκία» να εκφραστεί και δημόσια για τα θέματα των ΕΔ.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκλησή σας, με την οποία, για πρώτη φορά στα χρόνια της δραστηριότητάς μας, παρευρεθήκαμε ως εκπρόσωποι των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτικών σε ομιλία Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκειας της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των δεκάδων εκπροσώπων Ομοσπονδιών και επαγγελματικών φορέων της Χώρας μας, θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξή σας στον αγώνα που δίνει η Ομοσπονδία μας έναντι ενός Δημοσίου που μέχρι και σήμερα «κωφεύει» και εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται στην υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που μας δικαίωσε, για ένα θέμα που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά.

Θεωρώντας ότι η αντισυνταγματική τακτική που ακολουθείται αναφορικά με τους μισθούς και τα επιδόματα των Ελλήνων στρατιωτικών, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, σας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετο και προφανώς ιδιαίτερα ενοχλημένο από τη στάση του μη συμμορφούμενου δημοσίου, που κατ΄ επανάληψη οι βουλευτές σας έχουν δηλώσει και ενισχύσει και κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προσδοκάμε ότι πολύ σύντομα θα γίνουμε αποδέκτες της όποιας καταδικαστικής θέσης σας, μέσα από μια συνάντηση μαζί σας, την οποία αναμένουμε κατά τόπο και ημεροχρονολογία πολύ σύντομα.

Διαβάστε ακόμη:

Η «μοναξιά» των στρατιωτικών που ανέμεναν από «τον Αλέξη να πει έστω μια λέξη»


Το χειρόγραφο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ηρωικό πυροσβέστη


Έξοδος από το NATO; Το κάναμε και δεν «έπιασε» το 1974 γιατί να το επαναλάβουμε;