Α/ΓΕΑ: Συνάντηση με τον Διοικητή Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη – Αφρική

Με τον διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική (US Air Force in Europe and Africa (USAFE)), πτέραρχο Jeffrey L. Harrigian, συναντήθηκε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συμμετοχή σε ασκήσεις και συνεργασίες μεταξύ της ΠΑ και της USAFE. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, ο Αμερικανός αξιωματούχος ενημερώθηκε επί των τρεχόντων θεμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Αξιωματικός είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο των συνομιλιών του ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ, όπου και συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και η στρατηγική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, υποδέχθηκε στο ΓΕΑ τον Διοικητή U.S Air Force in Europe and Africa (USAFE) και Allied Air Command, Πτέραρχο Jeffrey L. Harrigian.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΑ και εν συνεχεία ενημέρωση επί των τρεχόντων θεμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), ενώ συζητήθηκαν δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, όπως η συμμετοχή σε ασκήσεις και συνεργασίες μεταξύ της ΠΑ και της USAFE.

Δείτε πλάνα: