OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

«Ο Κανάρης «έσκασε» από τη πίεση» ,λένε οι συμμαθητές του για τον πρόεδρο του ΜΤΝ

05/06/2014 - 22:58
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους -αν όχι ο τελευταίος- που είδε τον αντιναύαρχο Μιλτιάδη Κανάρη ήταν ένας συμμαθητής του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τα όσα λέει είναι ίσως ο καλύτερος και πληρέστερος επικήδειος για τον ναύαρχο που όλοι τιμούσαν για το ήθος και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό που προκύπτει απ΄ όλες τις περιγραφές είναι ότι ο Κανάρης πιεζόταν αφόρητα από προτάσεις λύσεων που τον έβρισκαν κάθετα αντίθετο. Περίμενε την αντικατάστασή του στις 2 Ιουλίου, αλλά δεν πρόλαβε. Όπως λενε οι συμμαθητές του “έσκασε”. Τελευταία αφορμή για να νοιώσει ξανά την πίεση που προαναφέραμε το έγγραφο που έλαβε χθες το πρωί από το επιτελείο του ΥΦΕΘΑ.

Λέει ο συμμαθητής του:

“Είμαι συγκλονισμένος. Πριν 5 ώρες πίναμε καφέ μαζί και μου έλεγε ότι θα πάει στον Α/ΓΕΝ να του ζητήσει να μάθει ποιος είναι ο αντικαταστάτης του για να παραδώσει. Θεωρούσε ότι έχουν ξεπουλήσει το ΜΤΝ και δεν θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του. Μάλιστα ετοιμαζόταν να βγάλει αρνητική απόφαση για το ποσό που ζητάει ο ΥΦΕΘΑ Δαβάκης 90.000 ευρώ για την πληρωμή εταιρείας που θα εξετάσει το σχέδιο ενοποίησης των ταμείων. Ήταν πυρ και μανία. Πόναγε το δόντι του και μου είπε ότι δεν είναι τελικά από τα δόντια αλλά πρέπει να πάει να τον δει και νευρολόγος ίσως είναι νευρόπονος. Τώρα φοβάμαι ότι ήταν κάτι σαν ανεύρυσμα.
 
Από τα πρώτα μυαλά της τάξης. Ουδέποτε όμως ενδιαφέρθηκε για τίτλους και φανφάρες. Πάντα έκανε την δουλειά του αθόρυβα ηθικά τίμια και με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας του.  Δεν υπήρξε στιγμή που πέρασε από το μυαλό του να ενταχθεί ή να πλησιάσει πολιτικό μέσον για να αρπάξει μία θεσούλα ή να κερδίσει κάτι. Όταν είχε φτάσει στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, οι πολιτικοί του φίλοι τον αποστράτευσαν για να μην σταθεί εμπόδιο στη δική τους σταδιοδρομία. Ήξεραν ότι αν συνέβαινε ένα “ατύχημα” και υπήρχε κάποιος ηθικός και τίμιος στην ηγεσία του ΠΝ και του ΥΠΕΘΑ, αυτοί δεν θα είχαν θέση στα ανώτατα αξιώματα. Αυτός σιωπηλός και πάντα γελαστός δεν έβγαλε τσιμουδιά, αλλά έφυγε όπως πάντα, υπερήφανος.

Οι τύψεις των «κολλητών του» τον έφεραν Πρόεδρο στο σχεδόν διαλυμένο ΜΤΝ. Από την πρώτη μέρα έφερε τα πάνω κάτω και κατάφερε να το στήσει όρθιο και να το φέρει σε βιώσιμη κατάσταση. Αντιτάχθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην συνεχή προσπάθεια υφαρπαγής του ΜΤΝ από τα πολιτικά γεράκια. Αν σήμερα υπάρχουν ακόμα Μετοχικά Ταμεία σε ποσοστό πάνω από 90% οφείλεται σε αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο”.
 
Διαβάστε ακόμη:


Πέθανε ξαφνικά ο Μιλτιάδης Κανάρης πρόεδρος του ΜΤΝ – Στις 16.00 η κηδεία στο Γ΄νεκροταφείο

Tags: ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣΚΑΝΑΡΗΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΤΝ

Related Posts

Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Πολεμικό Ναυτικό
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό Αγίου Νικολάου και Βαλκανικών Πολέμων – Δείτε αναλυτικά

29/11/2025 - 10:29
ΕΠΟΠ - Πολεμικό Ναυτικό
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πρόσληψης ΕΠΟΠ – Δείτε τον πίνακα

26/11/2025 - 18:05

Διαβάστε Επίσης

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert