Η αμηχανία της κυβέρνησης που ψάχνει «πολυμήχανη» λύση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Η αμηχανία των υπουργών και των κυβερνητικών αξιωματούχων στα “τηλεοπτικά παράθυρα” όπου “συγκατοικούν” τα τελευταία 24ωρα μαζί με τον πρόεδρος της Παναλλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Ανέστη Τσουκαράκη, δεν κρύβεται.

Το είδαμε πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή του Αντώνη Μυλωνάκη στο EXTRA, με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο,το διαπιστώσαμε και χθες στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Και είναι ανησυχητική αυτή η αμηχανία γιατί δείχνει ότι οι πολιτικοί εκπλήσσονται μ΄ όσα θα έπρεπε να θεωρούν αυτονόητα. Οι νομικές διεκδικήσεις των στρατιωτικών μετά από την απόφαση του ΣτΕ ήταν αναμενόμενες. Φαίνεται όμως ότι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να ζουν σε άλλη “χρονική διάσταση” . Όταν οι στρατιωτικοί ήταν οι “δεδομένοι” και κυρίως “σιωπηλοί”.

Σ΄ αυτό το κλίμα αμηχανίας ήρθε να προστεθεί και η  ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Η οποία μαθαίνουμε προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και τριβές στο με αποτέλεσμα να εκδοθεί λίγες ώρες μετά …διευκρίνηση σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση κακώς δημοσιοποιήθηκε!

Όλα αυτά δείχνουν ότι το «σύστημα» ψάχνεται.

Αναζητείται “πολυμήχανος” για να βγάλει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει. Απέναντί τους δεν έχουν πια διαμαρτυρόμενους με στολή στον δρόμο για να τους “απειλήσουν” με τιμωρία. Δεν υπάρχει κανείς που να “δικαιολογεί” τις απόλυτες ανοησίες που κατά καιρούς ακούστηκαν περί “κινηματιών”, “πραξικοπηματιών” κλπ.

Απέναντί τους έχουν εργαζόμενους στρατιωτικούς. Που αξιοποιούν όλα όσα η Ελληνική Δημοκρατία παρέχει στους πολίτες της. Μεταξύ αυτών και Δικαιοσύνη. Το δίλημμα για την κυβέρνηση είναι απλό. Ή συμμορφώνετε με την απόφαση της Δικαιοσύνης ,είτε αποδέχεται αυτό για την οποία πολλοί την κατηγορούν: Ότι πολλά απ΄ όσα θεωρούσαμε δεδομένα σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα έχουν “μπει ψυγείο”.

Πολυμήχανη λύση δεν μπορεί να υπάρξει. Ο μόνος ορθός δρόμος είναι η επιστροφή του μισθολογίου στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012. Όλα τ΄ άλλα είναι “κακοτράχαλα μονοπάτια” . Ένα απ΄ αυτά φαίνεται ότι έχει επιλέξει η κυβέρνηση .

Ακόμη κι αν στις 6 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώσει “κάτι” από την ΔΕΘ, αυτό θα ακυρωθεί από το νέο μιθολόγιο που είναι έτοιμο . Το ποιος το σσχεδίασε και το συνέταξε δεν είναι το κυρίαρχο που ενδιαφέρει τους στρατιωτικούς. Αυτό που “καίει” είναι όσα θα προβλέπει . Και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Τα βίντεο από τις τελευταίες «τηλεοπτικές αναμετρήσεις» του προέδρου της ΠΟΕΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Για πρώτη φορά ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος μιλά για τις περικοπές! Τι λέει

«Δεν έχω καμία σχέση με το νέο μισθολόγιο»,υποστηρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

Διοικητές δίνουν 6 ευρώ (!) σε αξιωματικούς για να αγοράσουν τα «προβλεπόμενα» για τη στολή!