OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς που την διαφυλάττουν»! Απάντηση στρατιωτικών για τη ΜΥΚ

27/03/2015 - 14:13
Share on FacebookShare on Twitter

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέλαβε να σπάσει την “εκκωφαντική σιωπή” των ανωτάτων κλιμακίων της ιεραρχίας των ΕΔ για την φαρσοκωμωδία -όπως εξελίσσεται- με τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ και το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση.

Ο καταιγισμός πυρών που δέχτηκαν οι ΕΔ από κόμματα και εκπροσώπους τους δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος. Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει πρόθεση να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του προσωπικού η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις του και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (και δη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών) φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης, επειδή τραγούδησαν ένα τετράστιχο.

Πολλοί καλοθελητές βρέθηκαν σε ρόλο Φαρισαίου, κράζοντας: «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα ανακοινώθηκε διερεύνηση. Καλεί όλους αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα φρονήματα του ουλαμού της ΔΥΚ που παρέλασε, για μικροπολιτικά οφέλη και λίγη δημοσιότητα, θέλοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να τα αφήσουν στο καθήκον τους, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας της Χώρας μας, που τόσο πολύ βάλλεται τελευταία. Ας αναλογιστούν δε και ας φέρουν στη μνήμη τους ότι οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη και στην Πολιτεία με βαρύτατο φόρο αίματος, εξουδετερώνοντας βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στη θάλασσα, κάνοντας διασώσεις και τους διασώστες σε ναυάγια (όπως στο πλοίο Normal Atlantic στην Αδριατική), στα χιόνια, σε κάθε περιστατικό όπου οι άλλοι δεν μπορούν, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης όπως ο απεγκλωβισμός αμάχων κάτω από καταιγισμό πυρών στο Σοχούμι (επιχείρηση του 1993 «Χρυσόμαλλο Δέρας», της μεγαλύτερης ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού κράτους σε καιρό ειρήνης), στην Αλβανία, το Λίβανο και τη Λιβύη πιο πρόσφατα.

Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες και σήμερα τους απευθύνουμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη που έχουν υποστεί τη σκληρή εκπαίδευσή της έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, θα πρέπει δε να καταλάβουν όλοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας και η ακεραιότητα μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τις διαφυλάσσουν.

Tags: ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙΜΥΚΠΑΡΕΛΑΣΗΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
Πολεμική Αεροπορία - διεθνείς ασκήσεις
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία: Δυναμική παρουσία ελληνικών μαχητικών σε τρεις διεθνείς ασκήσεις [pics]

04/02/2026 - 19:02
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1959 αρχίζουν στη Ζυρίχη ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό

ΗΠΑ – Ιράν: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή στο Ομάν – «Ο Τραμπ δέχθηκε πιέσεις να μην τις ακυρώσει»

Προειδοποίηση Τραμπ στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την Ζαπορίζια – Εκκενώνονται χωριά στα ανατολικά

Axios: Καταρρέουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – «Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αλλάξει η τοποθεσία και το περιεχόμενο»

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολεμική Αεροπορία: Δυναμική παρουσία ελληνικών μαχητικών σε τρεις διεθνείς ασκήσεις [pics]

Ιράν: Το πρακτορείο ειδήσεων Fars «στοχεύει» τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

Top News

Καιρίδης σε Βελόπουλο: Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο

Βίκυ Σταυροπούλου για την προσωπική της ζωή: «Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τον Άγιο Βαλεντίνο»

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη, πότε επηρεάζεται η Αττική – Πως θα κινηθούν τα φαινόμενα

Σία Κοσιώνη: Προς εξιτήριο μέχρι την Παρασκευή – Η καθοριστική αξιολόγηση των γιατρών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert