OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ισπανοί-Πορτογάλοι στρατιωτικοί σε κοινό μέτωπο κατά των περικοπών!

24/09/2012 - 00:27
Share on FacebookShare on Twitter

Οι Στρατιωτικές Επαγγελματικές Ενώσεις (APM’s) της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στη Λισαβόνα. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υιοθετηθούν διάφορες πρωτοβουλίες και κοινές εκδηλώσεις, για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των νομίμων επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων, των στρατιωτικών στις δύο χώρες και τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά.

Επιπλέον, συμφώνησαν να εκφράσουν στα διάφορα κοινωνικά κινήματα την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξη των συναδέλφων στρατιωτικών σε άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συζητήθηκαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει από κοινού να παρθούν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, στα πλαίσια του Στρατιωτικού Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA). Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από όλες τις Ενώσεις στη δημόσια έκφραση της αλληλεγγύης και της υποστήριξης σε όλους τους πολίτες και στις δύο χώρες που υποβάλλονται σε διαρκή λιτότητα και υπόκεινται σε κοινωνικές περικοπές, έτσι ώστε να αισθάνονται, ότι οι στρατιωτικοί συμμερίζονται πλήρως τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους.

Μεταξύ των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν επισημαίνουμε τις εξής:     

• Την αναγνώριση των κοινών προβλημάτων των στρατιωτικών, που προκύπτουν από τις ενέργειες των κυβερνήσεων ή άμεσα από τις επιπτώσεις της κρίσης.
• Την αποστολή μηνύματος ότι οι στρατιωτικές αξίες του αλτρουισμού, της ανιδιοτέλειας κλπ., που επιδεικνύουν στην καθημερινή τους εργασία για την εκπλήρωση της αποστολής τους, δεν βλέπουν να αντανακλάται στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και στους τομείς των αμοιβών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών των δύο χωρών.
• Την εκτίμηση ότι είναι ανάγκη ύπαρξης ισχυρών οργανώσεων για τα δικαιώματα των στρατιωτικών (ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς των περιορισμών) και τη στήριξη άλλων συναφών Ενώσεων, στην περιοχή της Μεσογείου, που βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση.
• Την επεξεργασία κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών (μανιφέστο), στο οποίο να περιλαμβάνονται οι ιδέες που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί σε αυτή τη συνάντηση και η υποβολή τους για επικύρωση στο Στρατιωτικό Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA), προκειμένου να παρουσιαστούν οι κύριες ευρωπαϊκές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και στις αντίστοιχες χώρες.
•Την έγκριση ενός αρχικού προγράμματος ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη δημοσιοποίηση του κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών, το οποίο να απαιτεί, την αξιοπρεπή μεταχείριση των στρατιωτικών σε κάθε χώρα.
• Την κοινοποίηση στον Euromil αυτών των πρωτοβουλιών, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξή του για την εφαρμογή των παραπάνω.
 

Tags: ΙΣΠΑΝΙΑΠΕΡΙΚΟΠΕΣΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Η κατάταξη της 2026 Α’ ΕΣΣΟ σε Αυλώνα και Θήβα με το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας [pics]
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

26/03/2026 - 13:44
μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert