«Κόστος μηδέν για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών της περιόδου 1990-92»

Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος για την επανόρθωση της αδικίας που αφορά στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 1990-92. Αυτό υποστηρίζει επί της ουσίας με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Έγγραφο με το οποίο απευθύνεται στην ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, στην οποία θέτει και τα σχετικά ερωτήματα.

Όλο το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

ΘΕΜΑ : Ασφαλιστικό Στρατιωτικών που Κατετάγησαν τα έτη 1990 – 1992

ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. Φ.900α/95/13872/30-5-2014 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
β. Ερώτηση 8062/7-5-2014 της Βουλής των Ελλήνων

κα Υπουργέ.

Με την (α) σχετική, σε απάντηση της (β) όμοιας ερώτησης, αναφορικά με το ασφαλιστικό των στρατιωτικών και συγκεκριμένα την άρση της αδικίας που επέφερε στους συναδέλφους μας που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 η αβλεψία του Ν.3865/2010, μεταξύ των άλλων γνωρίζετε: «…… Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε από το ΥΠΕΘΑ σχέδιο νόμου για την κάλυψη της σημαντικής εκκρεμότητας που υπήρχε ήδη από τη θέση σε εφαρμογή του ν.3865/2010 ως προς τον υπολογισμό των συνταξίμων ετών των στρατιωτικών, το οποίο δίνει στο σύνολο του προσωπικού τη δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας και πρόκειται να υποβληθεί προς συζήτηση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Οικονομικών. Λοιπές εκκρεμότητες, καθώς και προτάσεις που έχουν υποβληθεί, είτε από τρίτους φορείς είτε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων για την περαιτέρω αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό την εξάλειψη δυσλειτουργιών ή διακρίσεων, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, και θα προωθηθούν μόλις η εφαρμογή τους καταστεί δημοσιονομικά και οικονομικά εφικτή».

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη των Περιφερειακών Ενώσεών μας χιλιάδες συναδέλφους που εμπίπτουν στην ανωτέρω κατηγορία (1990-1992) παρακαλούμε όπως:

– Μας χορηγήσετε αντίγραφο του σχεδίου νόμου που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΘΑ για την κάλυψη της σημαντικής εκκρεμότητας που υπήρχε ήδη από τη θέση σε εφαρμογή του ν.3865/2010 ως προς τον υπολογισμό των συνταξίμων ετών των στρατιωτικών.

– Μας γνωρίσετε ποια είναι εκείνα ακριβώς τα στοιχεία, δημοσιονομικά, οικονομικά (κόστος) και μη, που καθιστούν στην παρούσα χρονική στιγμή ανέφικτη την εφαρμογή των προτεινομένων για την περαιτέρω αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό την εξάλειψη δυσλειτουργιών ή διακρίσεων, αφού όπως και η ίδια αναφέρετε στην ανωτέρω απάντησή σας οι προτάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Επειδή θεωρούμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αναμένουμε με αγωνία τη χορήγηση των αιτηθέντων στοιχείων, προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογήσουμε τις ειλικρινείς προθέσεις σας και το χρόνο υλοποίησής τους.

Διαβάστε ακόμη:

Οι αλήθειες για τα 5 πλασματικά χρόνια των στρατιωτικών και το ασφαλιστικό 90 – 92

Ασφαλιστικό στρατιωτικών – Τι αλλάζει σχέδιο νόμου της Γεννηματά