Κόβουν τα λεφτά κόβουν και τις εκπτώσεις στους στρατιωτικούς

Αν και ποτέ δεν εφαρμόστηκε τουλάχιστον ήταν σε ισχύ η απόφαση που προέβλεπε έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά ναύλα για τους στρατιωτικούς. Τώρα καταργήθηκε κι αυτή και ο ΣΥΣΜΕΔ με εγγραφό του αναρωτιέται γιατί.

Το έγγραφο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση που προκλήθηκε στους Έλληνες στρατιωτικούς, ο οποίοι, ήδη χειμαζόμενοι με άμεσες περικοπές στις οικονομικές απολαβές τους που ξεπερνούν το 50% και έμμεσες φοροεισπρακτικές πρακτικές, βλέπουν τις εναπομείνασες παροχές που η ίδια η Πολιτεία θέσπισε ως αντιστάθμισμα και ελάχιστη αναγνώριση του ρόλου που επιτελούν, αντί να καταβάλλεται προσπάθεια να δίδονται από κάθε κατεύθυνση, να γίνονται «βορά» στο παιχνίδι των αριθμών και στην ασφυκτική πίεση της Τρόϊκας που ζητά εναγωνίως «ζεστό χρήμα».

Κε Υπουργέ.

Ίσως τώρα εξηγείται η αναγγελία του ως άνω μέτρου περικοπών μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA την ίδια ημερομηνία (15-7-2013) με την υπογραφή της σχετικής .

Λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι καταστάσεις επιβίβασης μειώθηκαν σε μία (1) ανά έτος για το προσωπικό που υπηρετεί σε Μονάδα που δεν είναι πρώτη επιθυμία του, σας παρακαλούμε να:

– Παρέμβετε και να διορθώσετε την τυχόν παραδρομή του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και να επέλθει τροποποίηση της σχετικής απόφασής του, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων στρατιωτικών (μονίμων, οπλιτών και μαθητών παραγωγικών σχολών) ως προσώπων που δικαιούνται έκπτωσης στους ναύλους των ακτοπλοϊκών πλοίων, κατά τις προβλέψεις της σχετικής .

– Αναζητήσετε και μας γνωρίσετε τους λόγους που η σχετική απόφαση εξαίρεσε τους Έλληνες στρατιωτικούς.

– Μας γνωρίσετε ποια η οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό Δημόσιο των παροχών των σχετικών αποφάσεων προς τους Έλληνες στρατιωτικών. Ζημιώθηκε ή όχι το Ελληνικό Δημόσιο;

– Μας γνωρίσετε εάν με τη σχετική απόφαση ενισχύονται οι Έλληνες στρατιωτικοί (και κατά συνέπεια το δημόσιο συμφέρον) ή οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και επανερχόμαστε στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου και δια ζώσης καταθέσουμε τα επιχειρήματά μας.