OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός

29/12/2020 - 16:56
ναυπηγεία
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση του στρατιωτικού σκέλους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.  Στη σημερινή γενική συνέλευση των πιστωτών αποφασίστηκε ομόφωνα να μην κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στην εταιρία Pyletech Shipyards, συμφερόντων Θ. Πριόβολου η οποία είχε πλειοδότησει με προσφορά ύψους 15,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, οι πιστωτές κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση θεωρώντας ότι στις 11 Δεκεμβρίου, ημέρα του ανοίγματος των προσφορών, επί της ουσίας κατατέθηκε μία προσφορά αφού η έτερη προσφορά της εταιρίας Onex είχε συμβολικό χαρακτήρα κατά δήλωση της ιδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Onex  είχε καταθέσει προσφορά μόλις ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μετά το άνοιγμα των προσφορών η εταιρία, συμφερόντων Π. Ξενόκωστα, ανακοίνωσε ότι ότι υπέβαλε «συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά με σκοπό όχι να πλειοδοτήσει στη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ αλλά μόνο για να διατηρήσει το «έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στη διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί».

Κατόπιν τούτων ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4307/2014 με τον οποίο ορίσθηκε ειδικός διαχειριστής στα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ). Σύμφωνα με τους εργαζομένους, που αποτελούν τον μεγαλύτερο πιστωτή των ναυπηγείων, στους όρους του  νέου διαγωνισμού θα προβλέπεται τιμή εκκίνησης η οποία δεν προβλεπόταν στον διαγωνισμό που διεξήχθη.

Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο ειδικός διαχειριστής στους εργαζομένους των ΕΝΑΕ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να μπορεί να υπάρξει τιμή εκκίνησης στη διαγωνιστική διαδικασία, αφού τα οι διατάξεις του Ν. 4307/2014 δεν προβλέπουν τέτοια προϋπόθεση.  Η τιμή εκκίνησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα ορίζεται στα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του στρατιωτικού σκέλους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ένα ενιαίο οικόπεδο εμβαδού 350.745,10 τ.μ. και  το δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού  μπροστά από το οικόπεδο, όλα τα κτήρια και οι εργοστασιακές μονάδες για τη ναυπήγηση πλοίων και την κατασκευή τροχαίου υλικού.

Επίσης, περιλαμβάνονται όλα τα τεχνικά έργα και οι τεχνικές εγκαταστάσεις εντός του ναυπηγείου (19 υποσταθμοί, δίκτυα πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, ανυψωτήρας πλοίων, μονάδα βιολογικού καθαρισμού), μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, γερανοί, μηχανήματα και οχήματα, ένα πλωτός γερανός, οι δύο προβλήτες και η μόνιμη δεξαμενή Νο 4, χωρητικότητας 250.000 τόνων.

Φωτογραφία αρχείου InTime News

 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Related Posts

FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert