OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πέντε ερωτήματα εν ενεργεία στρατιωτικού προς απόστρατο για το ΕΚΟΕΜΣ

12/11/2013 - 11:01
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα της σταδιακής και δραματικής μείωσης του ΕΚΟΕΜΣ, είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κι έχει προσθέσει ένα ακόμη πονοκέφαλο σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους. 

Οι ανησυχίες πολλές όπως και οι διαφωνίες για το τι φταίει. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις οι απόψεις δεν μπορεί να είναι ίδιες. Αυτό προκύπτει και το κείμενο που μας έστειλε εν ενεργεία στρατιωτικός, ο οποίος σχολιάζει και θέτει ερωτήματα σ΄ όσα υποστηρίχθηκαν σε άρθρο προέδρου παραρτήματος θεσμική Ένωσης.

Το κείμενο όπως μας το έστειλε:

Αγαπητοι συναδελφοι
Διαβασα με εκπληξη το αρθρο του προεδρου της ΕΑΑΣ Λαρισας σε σχετικο μπλογκ σχετικα με το ΕΚΟΕΜΣ και απορησα με το θρασος καποιων να ερμηνευουν τα πραγματα κατα το δοκουν ,και οπως τους βολευει,αγνοωντας την πραγματικοτητα!!!Σας παραθετω αποσπασματα απο αυτα που εχει γραψει αυτος ο κυριος και με κοκκινο εχω καποιες ερωτησεις επι αυτων!!!

«Οι κυριώτεροι λόγοι
έχουν όπως παρακάτω: 

(1) Οι μισθοί των ε.ε. συναδέλφων μειώθηκαν (ας υποθέσουμε) μεσοσταθμικά σε ποσοστό 40%, άρα και το απόλυτο ποσό που αποδίδεται στον ΕΚΟΕΜΣ θα είναι μειωμένο αναλόγως.

(ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 1:Οι αποδοχές στις οποίες υπολογίζεται η εισφορά των ε.ε υπερ ΕΜΟΕΜΣ(ΒΜ+ΕΧΥ) δεν μειωθηκαν 40% με την εφαρμογή του νεου μισθολογίου!!!Απο που βγαίνει αυτό το αυθαιρετο συμπέρασμα;)

(2) Τα μερίσματα των αποστράτων μειώθηκαν κατά 48,81%, άρα και το απόλυτο ποσό που αποδίδεται στον ΕΚΟΕΜΣ θα είναι μειωμένο αναλόγως. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι απόστρατοι αποδίδουν 10% του μερίσματος στον ΕΚΟΕΜΣ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο δικαιούμενος μέρισμα αντιστρατήγου με 35 χρόνια υπηρεσίας, απέδιδε μέχρι και το 2010 στον ΕΚΟΕΜΣ 438 ευρώ ετησίως, ενώ λόγω μείωσης του μερίσματος κατά 48,81% το 2013 αποδίδει μόλις 222 ευρώ ετησίως.

(ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 2.Ο δικαιουμενος μερισμα αντιστρατηγου με 35 χρονια υπηρεσίας αποστρατευτεις το 1998 ποσα εχει αποδωσει στο ΕΚΟΕΜΣ;Εχει αποδώσει το 1% ΒΜ+ΕΧΥ για 15 ετη η το 10% του μερισματος ΜΤΣ ;Ποιες είναι οι διαφορες;)

(3) Ένα σημαντικό έσοδο για τον ΕΚΟΕΜΣ ήταν οι κρατήσεις από τα πάγια οδοιπορικά των ε.ε. στελεχών που σκανδαλωδώς καταργήθηκαν.

(ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 3.Ο αποστρατευθείς με ελαχιστα χρονια σχεσης με το ΕΚΟΕΜΣ ,ποσες εισφορες -κρατησεις ειχε υπερ ΕΚΟΕΜΣ σαν ε.ε από τα παγια οδοιπορικα κάθε μηνα;)

Το ΕΚΟΕΜΣ πάντοτε φορολογείτο κανονικά και ανέβαζε το ύψος του εισοδήματος και την κλίμακα.

(ΕΡΩΤΗΣΗ Νο4.Πότε εγινε αυτό;Παντα τα εισοδηματα απο μερισματα φορολογουνταν αυτοτελως και απαλλασονταν από κάθε άλλη φορολογια.Απο το ετος 2012 δεν αρχισε η συγκεντρωτικη φορολογηση τους;)

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΕΚΟΕΜΣ οι απόστρατοι συνεισφέρουν με το 10% του μερίσματος του ΜΤΣ 

(ΕΡΩΤΗΣΗ Νο 5.Αυτο ισχυει για ολους τους αποστράτους ανεξαρτητως αν ειχαν συμπληρωσει σχεση με το ΕΚΟΕΜΣ 15 ετων η καθολου!Ποια η διαφορα δηλαδη ;Τι πληρωσαν αυτοι που δεν ειχαν 15 χροναι σχεση παραπανω απο τους υπολοιπους;Και απο ποτε ενα ταμειο πρωτα σου δινει μερισμα και μετα πληρωνεις ελαχιστες εισφορες;)

Προταση για το ΕΚΟΕΜΣ!

Απαγκιστρωση του ΕΚΟΕΜΣ απο το ΜΤΣ και το μερισμα του!
Ιδιες εισφορες ολων των ε.ε  στελεχων ανεξαρτητως βαθμου,και απονομη ΙΔΙΟΥ μερισματος σε ολους τους αποστρατους,με μονη παραμετρο τα χρονια μετοχικης σχεσης με το ΕΚΟΕΜΣ!Δηλαδη ενας με 10 χρονια εισφορων και μετ.σχεσης με το ΕΚΟΕΜΣ  οταν αποστρατευτει να παιρνει 10/35 των δικαιουμενων μερισματων ανεξαρτητως βαθμου!
Ενας που εχει 35 χρονια μετ.σχεσης να παιρνει 35/35 και ενας που ειχε 0 χρονια να μην λαμβανει μερισμα απο το ΕΚΟΕΜΣ.Αμεσα η μηνιαια κρατηση 10% ΒΜ+ΕΧΥ του τελευταιου μισθολογικου βαθμου αποστρατειας,ΕΝΤΟΚΑ σε οσους αποστρατους δεν ειχαν απο  το 1997 εως το 2012 15 χρονια μετ.σχεσης ΕΚΟΕΜΣ,για οσα χρονια υπολειποντα για την συμπληρωση 15 ετων σχεσης!
Επισης ΑΜΕΣΗ και ΕΝΤΟΚΗ κρατηση του ποσου κρατησης υπερ ΕΚΟΕΜΣ απο τα παγια οδοιπορικα που ελαμβαναν  αυτοι που το 2012 δεν ειχαν συμπληρωσει 15 χρονια σχεσης με το ΕΚΟΕΜΣ και για οσα χροναι απαιτουνται.

Να μπουν στη φυλακη ΑΜΕΣΑ οσοι διετέλεσαν μελη Δ/Σ και  διοικησαν ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ απο το 2002 και μετα,με ΑΜΕΣΗ δημευση της προσωπικης τους περιουσίας!

Ευχαριστω πολυ
ε.ε Στελεχος Ε.Δ που απο οτι βλεπει δεν θα παρει ποτε μερισμα!!! »

Διαβάστε ακόμη:

Νέα «σφαλιάρα» στις αποδοχές στρατιωτικών – Τι χάνουν απόστρατοι του στρατού ξηράς

Ποιος ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για το ΕΚΟΕΜΣ

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕΚΟΕΜΣΜΤΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

EURAC
ΓΕΑ

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

12/05/2026 - 20:29
CHENS
ΓΕΝ

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

12/05/2026 - 19:52
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Βρυξέλλες: Ουκρανικό το USV στη Λευκάδα – «Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα»

12/05/2026 - 13:00

Διαβάστε Επίσης

NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Η Γροιλανδία θα διαπραγματευτεί την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών με διπλωμάτες του Τραμπ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών

EURAC: Ο Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδης συμμετείχε σύνοδο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης

CHENS 2026: Οι επαφές του Α/ΓΕΝ Κατάρα στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών

Ισραήλ: «Καταστρέψαμε υποδομές και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο» [vids]

ΗΠΑ: «Το κόστος του πολέμου στο Ιράν αυξήθηκε στα 29 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής»

Sarmat: Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο – Ικανοποίηση Πούτιν [vid]

Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με 2 οπλισμένα F-16 και 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών

Top News

Survivor: Το μήνυμα του Άρη Σοϊλέδη για τον Σταύρο Φλώρο - «Είναι απίστευτο το σοκ που θα έχει πάθει»

Η Ιωάννα Τούνη έγινε έξαλλη με γυναίκα που την αποκάλεσε «ψωνάρα» - Το περιστατικό που μοιράστηκε στα social

Δημοσκόπηση Alco: Η κυβέρνηση φταίει για την ακρίβεια λένε οι πολίτες - Δημοφιλέστερος υπουργός ο Δένδιας

Survivor: Εκτός κινδύνου ο Σταύρος Φλώρος μετά τον ακρωτηριασμό του - Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert