Περικοπές-στρατιωτικοί: τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Οι στρατιωτικοί δεν διαμαρτύρονται -όπως μπορούν- μόνο για τις περικοπές που τους έχουν επιβληθεί,χωρίς μέτρο και λογική.

Δεν “γκρινιάζουν” απλά ζητώντας χρήματα. Προτείνουν κιόλας. Με απλά λόγια κάνουν αυτό που θα έπρεπε τρία χρόνια τώρα να έχει κάνει η Πολιτεία.Να καταρτίσει ένα σχέδιο απλό και πρακτικό για να “ανακουφίσει” τους στρατιωτικούς. Το μόνο που έκανε ήταν περικοπές μισθών. Τίποτα άλλο.

Ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας με μια λιτή επιστολή του προς το kranos.gr εξηγεί τι θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει. Γράφει λοιπόν:

“Μετά από 3 χρόνια μνημονίου ο Στρατιωτικός βρίσκεστε σε ένα οριακό επίπεδο . Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ δεν είμαστε μακριά από την κοινωνία είμαστε τμήμα της.
Γνωρίζουμε για τους 1,5 εκατ. ανέργους , για τους απλήρωτους εργαζομένους , για την φτώχεια , για το ότι υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν και υποσιτίζονται. Δυστυχώς το βλέπουμε μέσα στην οικογένειά μας άρα είμαστε γνώστες των προβλημάτων όπως και του ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( μέχρι να αποφασίσει το Ελληνικό κράτος να πατάξει την φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή ,την μαύρη εργασία ,το λαθρεμπόριο κτλ κτλ κτλ ) .
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ξέρουμε ότι πρέπει να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια των ΕΛΛΗΝΩΝ να βγουν από το αδιέξοδο . Γνωρίζουμε ότι την μισθοδοσία μας όπως και τα όπλα που χειριζόμαστε τα πληρώνει ο ΕΛΛΗΝΑΣ φορολογούμενος .
Απαιτούμε όσο το δυνατό ίση μεταχείριση αλλά και ενέργειες από την Πολιτεία – ΓΕΕΘΑ που δεν έχουν κόστος για τον ΕΛΛΗΝΑ πολίτη.

Θα αναφέρω μερικές προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του ΕΛΛΗΝΑ Στρατιωτικού :

1. Αξιοποίηση των στρατοπέδων που κλείνουν ( και όπου αλλού είναι εφικτό ) .
2. Αγορά οικιών τύπου προκάτ από τα παραπάνω έσοδα ώστε οι δικαιούχοι να στεγαστούν άμεσα .
3. Βρεφικοί – παιδικοί στις Μονάδες , μπορεί καλυφθεί το κόστος από τα επιτελεία και τους γονείς( με ένα συμβολικό αντίτιμο) .
4. Αναβάθμιση πρατηρίων ( συγχώνευση και αγορά στοχευόμενων προϊόντων ώστε να πέσει η τιμή ) . Τα στελέχη που θα εργάζονται στα πρατήρια να έχουν μπόνους .
5 Αναβάθμιση των Λεσχών ( ποικιλία , εκδηλώσεις κτλ ) . Για τα στελέχη να ισχύει ότι στα πρατήρια .
6. Συγχώνευση – κατάργηση μονάδων .
7. Συνυπηρέτηση συζύγων όπου είναι εφικτό ( τουλάχιστον δημόσιο – δεκο ) , να λαμβάνεται υπόψιν αν ο/η σύζυγος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα .
8. Μετεγγραφή τέκνων (φοιτητές) στην πόλη που υπηρετεί ο στρατιωτικός ή το αντίστοιχο με αίτησή του .
9. Το ΒΟΕΑ να δίνεται μόλις εισαχθεί το τέκνο ( με αίτησή του στρατιωτικού ) σε ΑΕΙ-ΤΕΙ .
10. Μείωση υπηρεσιών, το 2013 όλα είναι δυνατά μέσω της υπάρχουσας τεχνολογίας.
11. Θέσπιση υπερωριών ή ρεπό ( τα αντίστοιχα οκτάωρα ) έως το 2016 που τελειώνει το πρόγραμμα με την τρόικα .
12. Διενέργεια διαγωνισμού για πακέτο τηλεφωνίας όπως και για πακέτο ασφάλισης από το ΓΕΕΘΑ .
13. Οικήματα , να υπάρχει σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα Ε1& Ε9 , την οικογενειακή κατάσταση και την θέση ευθύνης ( περιορισμός ) .
14. Ακύρωση της ψήφισης του νέου μισθολογίου που προβλέπει μειώσεις 88 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το μνημόνιο 3 για το έτος 2014 .
15. Ρύθμιση όλων των δανείων στο 30 % των ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ .
16. Μεταθέσεις μετά το 25ο έτος μόνο με αίτηση του στρατιωτικού .
17. Αξιοκρατία .
18. Συνεχής ενημέρωση όσο αφορά τα μισθολογικά & συνταξιοδοτικά θέματα .

Τέλος να αναφέρω ότι όπως καταλαβαίνετε οι προτάσεις έχουν πολλαπλά οφέλη , οι συνάδελφοι πρέπει να τις συμπληρώσουν ή να τις βελτιώσουν”.