«Ποιος Σύνδεσμος,ποιοι στρατιωτικοί»…Ένα άρθρο για τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας


Γράφει ο Δημήτρης Γ. Καβαρλής*

Οι τρεις πρωτοφανείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη έρχονται να συμπληρώσουν το βαρύ κλίμα στο χώρο της Εθνικής Άμυνας. Η αθρόα διαρροή δυσαρεστημένων ΄΄Στρατιωτικών΄΄ ψηφοφόρων από τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα προς τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας, η συνεχής ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα από το επιχειρούμενο ΄΄Άνοιγμα στην Κοινωνία΄΄ καθώς και ο αέρας ανανέωσης και αισιοδοξίας που προσδίδει στα μέλη του η εκλογή νέου Προέδρου και Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου στο επερχόμενο 1ο έκτακτο Συνέδριο, χτυπούν καμπανάκια στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

Η απώλεια ελέγχου και οι συνεχιζόμενες αναταράξεις στο πιο οργανωμένο και πειθαρχημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο διήμερο να δουν το φως της δημοσιότητας πληθώρα δημοσιευμάτων που επιχειρούν έμμεσα ή άμεσα, χειρουργικά ή απροκάλυπτα να αναχαιτίσουν και να ανακόψουν την ορμή του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας περιγράφοντάς τον ως σωματείο, κίνημα συντεχνία και πείραμα που δεν κατάφερε να πείσει τους ΄΄Στρατιωτικούς΄΄ ψηφοφόρους και απέτυχε στις Βουλευτικές Εκλογές, ενώ το νέο ΄΄Κόμμα Αποστράτων΄΄ που έρχεται θα απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο στον χώρο των ΕΔ και έτσι θα διαφέρει καθοριστικά από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας που κατέβηκε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου λαμβάνοντας 0,6%. Αναφέρουν επίσης για τις προσεγγίσεις του Κόμματος που δεν είχαν αποτέλεσμα με πολλούς πρώην Αρχηγούς Επιτελείων παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο ότι η ύστατη ελπίδα και το μοναδικό δυνατό χαρτί που απομένει στον Σύνδεσμο είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ κ. Φραγκούλης Φράγκος, οπότε γίνεται προσπάθεια όχι απλά για συμμετοχή του στον ΣΕΕ, αλλά για να ηγηθεί του Κόμματος γιατί μόνο μ΄ αυτόν επικεφαλής το Κόμμα μπορεί να φθάσει ψηλά σε εκλογικά ποσοστά.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας μπορεί να πήρε σάρκα και οστά από την πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά μετασχηματίστηκε άμεσα σε ένα Πολιτικό Κόμμα ανοιχτό στο σύνολο των κοινωνικών ιστών της Χώρας με ολοκληρωμένες προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια πολιτικοποιημένων ανθρώπων, όχι επαγγελματιών της πολιτικής, που συνεχίζει χωρίς χορηγίες και επιδοτήσεις παρά μόνο με την οικονομική συνδρομή των μελών του σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών και των εμποδίων με το ίδιο πάθος και όρεξη, όταν οι άλλοι διαλύονται.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεν αποτελεί κτήμα ούτε ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στο 0,6% του Ελληνικού Λαού που τον περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του και τον τίμησε με την ψήφο του. Γι΄ αυτό και στο Συνέδριο της 26ης Μαΐου η εκλογή του νέου Προέδρου θα γίνει από τη νέα διευρυμένη βάση των μελών του Κόμματος, όπως ακριβώς ορίζουν το Καταστατικό και οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Μακριά από εμάς η οικογενειοκρατία, η ευνοιοκρατία, τα δαχτυλίδια, τα προβεβλημένα ονόματα και οι κατ΄ ευφημισμό μεσσίες.

Τέλος για όσους επιθυμούν, ευαγγελίζονται, μηχανεύονται και διαμεσολαβούν για την απ΄ ευθείας ανάθεση της ηγεσίας του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας σε όσους παρουσιάζονται από τα δημοσιεύματα ως τα ΄΄ μοναδικά δυνατά χαρτιά΄΄, θα ήθελα να τους θυμίσω το άρθρο του Μάκη Πολλάτου στις 30 Απριλίου 2010 στην ιστοσελίδα ΄΄Πρώτο Θέμα΄΄, με τίτλο «Αυτιστικούς» χαρακτήρισε τους στρατιωτικούς ο Βενιζέλος, απόσπασμα του οποίου σας το παρουσιάζω αυτούσιο παρακάτω.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξερράγη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών. ΄΄Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες ΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί ειρωνικά, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά; 

Οι φράσεις αυτές ειπώθηκαν από τον υπουργό Άμυνας ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρόντες στην έκρηξη του κ. Βενιζέλου ήταν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ουδείς εκ των παρευρισκομένων αντέδρασε και όλοι σιώπησαν μπροστά στο «παραλήρημα» του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η ιστορία κρίνει εκ του αποτελέσματος και αποδεικνύει ότι η ΄΄κοντή μνήμη΄΄ των Ελλήνων ευνοεί, όπως εξελίσσονται τα γεγονότα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, εις βάρος μας αυτούς που δεν αντιδρούν, δεν προστατεύουν και δεν υπερασπίζονται το προσωπικό που διοικούν, ανταμείβοντάς τους με Υπουργοποιήσεις μέχρι παρασκηνιακές μεταβιβάσεις, κατευθυνόμενες τοποθετήσεις και μεθοδευμένες διεκδικήσεις Προεδρίας Κόμματος!!!

* Ο Δημήτρης Γ. Καβαρλής είναι Αξιωματικός ε.α. &
Πολιτευτής
Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
Β΄ Θεσσαλονίκης
http://www.kavarlis.blogspot.gr/