Στρατιώτες στη πορεία του Πολυτεχνείου. Θα τολμήσουν να τους τιμωρήσουν;

Η φωτογραφία είναι αρχείου. Και οι στρατιώτες της έχουν πια απολυθεί. Συμμετείχαν σε πορεία του Πολυτεχνείου, φορώντας τη στολή τους. Μέχρι τώρα η παρουσία στρατιωτιών στις πορείες του Πολυτεχνείου είχε γίνει θεσμός και δεν υπήρχαν επιπτώσεις για τους στρατιώτες που εμφανίζονταν σ΄ αυτές.

Φέτος είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν θα ισχύσει το ίδιο. Η περιέργεια δεν είναι τυχαία. Η κυβερνητική στάση σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτή της “σιδηράς πυγμής”, όχι για κανένα άλλο λόγο ,όπως έχουμε ξαναγράψει ,αλλα για να αντιμετωπίσει την “λεηλασία” ακροδεξιών ψηφοφόρων που “φιλοξενεί” η ΝΔ στην “εκλογική δεξαμενή της”. Ψηφοφόροι που κοιτάνε πλέον προς τη Χρυσή Αυγή.

Είναι παράδοξο αλλά είναι η πραγματικότητα. Το κόμμα που χρόνια τώρα παρυσιάζει ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του -και είναι- τον ρόλο που έπαιξε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, να συναγωνίζεται με μια οργάνωση ακραίων και επικίνδυνων απόψεων η οποία μάχεται για την καταστροφή της.

Για να επανέλθουμε στο θέμα των στρατιωτών που πιθανότατα και σήμερα θα συμμετάσχουν στη πορεία του Πολυτεχνείου, διαταγή που να τους το απαγορεύει δεν υπάρχει. Και εμείς πιστεύουμε ότι η παρουσία τους σ΄ αυτή τη πορεία υπενθυμίζει ότι ακόμη κι εκείνη τη θλιβερή νύχτα οι στρατιώτες και οι ΛΟΚατζήδες που μπήκαν στο Πολυτεχνείο όπως όλοι οι μάρτυρες έχουν πει, ήταν εκείνοι που προστάτευσαν τους φοιτητές κι όπου μπόρεσαν βοήθησαν στη διαφυγή τους. Στα γύρω στενά ήταν οι “κύριοι” με τα πολιτικά και τα “καβουράκια” που επιτέλους σήμερα 39 χρόνια μετά έχουν και πολιτικό χώρο που τους εκφράζει για να μετρούν σε πόση απόσταση από το Πολυτεχνείο υπήρξαν ή δεν υπήρξαν νεκροί.