Στολές στο δρόμο μέσα στο καλοκαίρι και τα «πιο δυναμικά» έρχονται! Συγκέντρωση στην Αθήνα

Τον Αύγουστο έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει σίγουρα για την Ελλάδα και ειδικά την Ελλάδα της κρίσης.

Αύριο 6 Αυγούστου, στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας ,εν ενεργεία και απόστρατοι κάνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ακόμη και οι πιο “φιλοκυβερνητικοί” που έχουν απομείνει στις τάξεις των απόστρατων έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ! Αυτό που θα παρουσιάσει ως “εκτέλεση” της απόφασης δεν θα έχει καμία σχέση μ΄ αυτό που είναι υποχρεωμένη να κάνει. Με απλά λόγια η ουσία της απόφασης του ΣτΕ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Η αυριανή συγκέντρωση θα είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης.

Ακολουθούν κι άλλα τα οποία θα έχουν έντονα “χακί χρώμα”. Η περίοδος της υπομονής και των συζητήσεων φαίνεται ότι φθάνει στο τέλος της . Και δυστυχώς δεν οδήγησε πουθενά.

Οι στρατιωτικοί μέσω των Ενώσεών τους έχουν διπλό στόχο με μια σειρά ενεργειών που σχεδιάζουν. Όχι μόνο να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο. Αυτό είναι γνωστό. Ίσως ο κυριότερος στόχος είναι να “αφοπλίσουν” τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά ενεργοποιούν κυβερνητικοί κύκλοι για να φέρουν τους στρατιωτικούς απέναντι από την κοινωνία. Σ΄ αυτό το “παιχνίδι” έπαιξε και μέρος συνδικαλιστών την εβδομάδα που πέρασε.

Το πνεύμα της συγκέντρωσης αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει φορείς που συμμετέχουν στην συγκέντρωση όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών του Βασίλη Νικολόπουλου και οι Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΜΘ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών έχει αποδεσμεύσει τα μέλη της για συμμετοχή στην συγκέντρωση. Εδώ φαίνεται ότι “παίζεται” ένα άλλο υπόγειο παιχνίδι με προσπάθεια κάποιων να υποβαθμίσουν το ρόλο της ΠΟΕΣ που φαίνεται ότι αποτελεί αυτή τη στιγμή το “σοβαρότερο πρόβλημα” για την κυβέρνηση. Μετά από την επιτυχία της απόφασης του ΣτΕ η ΠΟΕΣ έχει πια καθιερωθεί και αυτό είναι δεδομένο ότι ενοχλεί και προβληματίζει.

Το κείμενο – κάλεσμα για τη συγκέντρωση από την ΠΟΣ:
       Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει
επιδείξει μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ΕΔ και ΣΑ.
       Για το λόγο αυτό τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή
                                   Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη,
καλώντας και τους αποστράτους σε συμπαράσταση.
    Κατόπιν αυτών το ΔΣ της ΠΟΣ απεφάσισε ομόφωνα:
◦ Να συμμετάσχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην υπόψη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα Σ.Α.
◦ Να προτρέψει τα Μέλη της Ομοσπονδίας μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, διότι είναι κοινές οι διεκδικήσεις και τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται αλλεπάλληλα κατά των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
   
Η Ομοσπονδία πιστεύει ότι, πέραν των οικονομικών περικοπών, η απόλυτη ηθική και ψυχολογική ισοπέδωση που επιδιώκεται από τους κυβερνώντες προς εκείνους που τάχθηκαν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας και να εξασφαλίζουν την εσωτερική της ασφάλεια, εξελίσσεται πλέον σε εμφανή εμπαιγμό και ταπείνωση.  Ο καθένας έχει την ωριμότητα να αποφασίσει τι θα κάνει.  Είναι μια ευκαιρία την Τετάρτη να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι αντιδρούμε, ότι εξακολουθούμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε!  Ας κάνουμε μια διακοπή στις διακοπές μας.  Κάποιοι δεν κάνουν διακοπές, αλλά καταθέτουν νομοσχέδια.  Και αν είμαστε μακριά ας ενημερώσουμε το φίλο ή τον συνάδελφο να δώσει το παρόν του.

Η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας, ότι τα προεδρεία Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία στελεχών) αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία έχουν καλέσει μεταξύ άλλων και αποστράτους για συμπαράσταση.

Οι λόγοι εκδήλωσης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αφορούν στην μη έως τώρα συμμόρφωση με την απόφαση του Σ.τ.Ε. από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, καθώς επίσης στο επίκαιρο των τελευταίων ημερών πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η Ε.Α.Α.Σ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της προς τα στελέχη των Σ.Α., θα συμμετέχει με Μέλη του Δ.Σ. της και παροτρύνει τα Μέλη της να συμπράξουν σε αυτό.

Θεωρεί αυτονόητη τη στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σ.Α. καθόσον μας συνδέουν με αυτές άρρηκτοι δεσμοί, κοινές διεκδικήσεις και κοινοί αγώνες.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων ΕΜΘ

Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη, καλώντας και τους αποστράτους σε συμπαράσταση.,  επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει όπως φαίνεται καμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ενώ παράλληλα στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ΕΔ και ΣΑ
 
 
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας εκφράζει την συμπαράστασή του  στις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας , ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την παντελή απουσία  αντίδρασης των «θεσμικών» Ενώσεων Αποστράτων των Ε.Δ ,και ΚΑΛΕΙ τα μέλη του που διαμένουν στην Αττική να  συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, διότι οι διεκδικήσεις είναι κοινές  και τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνονται αλλεπάλληλα κατά των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
Καλούμε τα μέλη μας να ενημερώσουν για την συγκέντρωση  τους ε.α και ε.ε Εθελοντές Μακράς Θητείας ,όσοι μπορούν να συμμετάσχουν διότι πρέπει να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι αντιδρούμε, ότι εξακολουθούμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε!
 
Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο πρόεδρος των αστυνομικών κρατά αποστάσεις από τους στρατιωτικούς; Τι συμβαίνει;

Στο ΕΤΕΑ το ταμείο Αστυνομικών και τα μετοχικά!


Συγκέντρωση σωμάτων ασφαλείας έξω από το υπουργείο Οικονομικών