OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στρατιωτικοί στο δρόμο όπως το 2012! Έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν έρθουν νέες περικοπές

02/11/2015 - 06:43
Share on FacebookShare on Twitter

Με ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΣΟΔ) εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών καλούνται άπαντες σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων. Το γιατί το εξηγεί το ΣΟΔ στην ανακοίνωσή του:

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΣΟΔ) εκπροσώπησης των εν αποστρατεία και εν ενεργεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, με σκοπό την αλληλοενημέρωση, ανάλυση της σημερινής κατάστασης και το συντονισμό μελλοντικών Δράσεων και Αντιδράσεων.

Κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά, με τα νέα οικονομικά δεδομένα , τις φημολογούμενες επιπλέον περικοπές και εκφράστηκε η εντονότατη οργή και αγανάκτηση όλων, για την κοροϊδία και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς Υπουργών και Κυβερνόντων σχετικά με τις διαβεβαιώσεις, για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και τις μη περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που δυστυχώς μένουν διαβεβαιώσεις και λόγια.

Εξετάστηκαν, οι εξελίξεις που αφορούν τα Μετοχικά ταμεία, για τα οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι, με την υπαγωγή αυτών στο ΕΤΕΑ αλλά και ο φημολογούμενος επανυπολογισμός των συντάξεων με ποσοστό αναπλήρωσης 55% με τον οποίον επίσης διαφωνούμε. Επίσης αναλύθηκαν οι δραματικές επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων, στο βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων και των μελών των οικογενειών τους.

Συμφωνήθηκε η επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ), , για άμεσες κινητοποιήσεις και εναλλακτικούς τρόπους δράσης, εναντίον των νέων μέτρων που σκοπεύουν να λάβουν οι κυβερνώντες, για το σύνολο των Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ.

Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι έχουμε χορτάσει διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως επιπλέον περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον έχουμε πληρώσει όλες τις συνταξιοδοτικές μας εισφορές και μάλιστα με το παραπάνω. Να επωμισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που δεν έχουν καταβάλει τις ανάλογες συνταξιοδοτικές εισφορές για τη σύνταξη που παίρνουν και αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες εξαπατούσαν τον Ελληνικό λαό.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να είναι σε ετοιμότητα. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα απέναντι στη μονομερή εις βάρος μας αδικία και εξαθλίωσή μας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!

ΤΟ ΣΟΔ
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ- ΠΟΑΣΑ- ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΣ-ΠΟΕΣ -ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑΑΣΙ -ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΑΚΙΣ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ (ΞΙΦΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ, Πρόεδρος ΕΑΑΑ 

Tags: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΠΕΡΙΚΟΠΕΣΠΟΕΣΣΟΔΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ – Τον κάλεσε στην Ελλάδα

14/07/2025 - 21:40
ΓΕΣ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Γαλλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας «Saint-Cyr Coëtquidan» στην Ελλάδα [pics]

14/07/2025 - 20:32
ΨΑΡΑ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: H φρεγάτα ΨΑΡΑ κατέπλευσε στο λιμάνι της Βομβάης στην Ινδία [pics]

14/07/2025 - 19:31

Διαβάστε Επίσης

Κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει τον νυν πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ για υπουργό Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ – Τον κάλεσε στην Ελλάδα

Η Σουηδία εξετάζει την αύξηση της ηλικίας επιστράτευσης των αξιωματικών από τα 47 στα 70 έτη

Ουκρανία: Η ΕΕ θεωρεί «μεγάλη» τη διορία των 50 ημερών που έδωσε ο Τραμπ στη Ρωσία για να τερματίσει τον πόλεμο

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι «οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία» – Το Ισραήλ «κάνει ένα βήμα πίσω»

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Γαλλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας «Saint-Cyr Coëtquidan» στην Ελλάδα [pics]

«Μήνυμα» Ισραήλ στη νέα κυβέρνηση της Συρίας ο βομβαρδισμός των τανκς: «Δεν θα ανεχτούμε τη βία κατά των Δρούζων»

Πολεμικό Ναυτικό: H φρεγάτα ΨΑΡΑ κατέπλευσε στο λιμάνι της Βομβάης στην Ινδία [pics]

Top News

Ο Μάικλ Τζόρνταν επισκέφτηκε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη και άφησε απίθανο φιλοδώρημα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση στο μάτι – Το συγκινητικό του μήνυμα

Ο Κάνιε Γουέστ έστησε τους fans σε live στη Σαγκάη και «έφαγε» κράξιμο - Φώναζαν «τα λεφτά μας πίσω»

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στη Σαντορινή για διακοπές μαζί με τον γιο του - Το τρυφερό video που ανέβασε από το πλοίο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert