«Μήπως με τις συγκεντρώσεις αυτοκαταργούμαστε». Στρατιωτικός προβληματίζεται

Οι απόψεις περί συγκεντρώσεων στρατιωτικών και της εμφάνισής τους σ΄ αυτές δίνουν και παίρνουν. Και υπάρχουν βέβαια κι αυτές οι οποίες θεωρούν ότι η πειθαρχία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Αυτή την άποψη εκφράζει σε κείμενό του αξιωματικός του ΠΝ ο οποίος γράφει:

«Πολλοί, προ της επερχόμενης λαίλαπας των οικονομικών μέρων, εξέφρασαν δυσμενή σχόλια για τις επισημάνσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για συμμετοχή ή μη στις συγκεντρώσεις, για το αν πρέπει να φέρονται στολές ή όχι και γενικά για την απαίτηση τήρησης της πειθαρχίας.

Ας το δούμε εντελώς ατομικά και με κριτήριο τα εισοδήματα στην τσέπη μας και μόνον σαν κοινοί επαγγελματίες χωρίς ιδέες και πιστεύω.

Ο στρατός είναι ταυτισμένος με την πειθαρχία, την στιγμή που παύει η πειθαρχία, παύει να υφίσταται και στρατός και γίνεται κάτι περίπου σαν όχλος, καθ΄ όσον ακόμη και οι πρόσκοποι αποτελούν ένα πειθαρχημένο σύνολο.

Εφ΄ όσον λοιπόν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί καταργούν την πειθαρχία, καταργούν τον στρατό και τότε απόλυτα δικαιολογημένα η πολιτεία δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να διατηρεί έναν πολυδάπανο μηχανισμό και μάλιστα σε καιρούς κρίσης.

Μήπως λοιπόν οι ελάχιστοι ενεργούντες κατ΄ αυτό τον τρόπο (διαμαρτυρόμενοι ασύντακτοι και ένστολοι) καταργούν αυτό και για το οποίο πληρώνονται και οδηγούν σε μηδενισμό και όχι μείωση των αποδοχών τους;

Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι διαμαρτυρόμενοι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν περισσότερα από ότι η συντεταγμένη φυσική τους ηγεσία (όποια και να είναι ανεξαρτήτως προσώπων); Ξεχνάνε ότι αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ότι δεν υπάρχει ο αντίστοιχος συνδικαλιστής που να βγαίνει με την ντουντούκα να λέει ότι «μπούκαρα» στον Υπουργό και του είπα…….. Οι στρατιωτικοί και η ηγεσία τους ότι και να κάνει όσο και να προσπαθεί (και είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι δεν προσπαθεί για το καλύτερο) δεν βγαίνει με ντουντούκες στο δρόμο να πει «εμείς κάναμε ….. και είπαμε….», θέτει τα προβλήματα στο τραπέζι της ενημέρωσης με στοιχεία και δεν προσπαθεί να πείσει φωνασκώντας, κλείνοντας δρόμους κλπ, αυτό μας έκανε και ξεχωρίζαμε.

Γιατί πάμε πίσω; αυτές οι πρακτικές δεν μας έφεραν στο σήμερα;

Σίγουρα θα πέσει κούρεμα και μάλιστα άγριο στις αποδοχές μας, είναι αναπόφευκτο με τις παρούσες συγκυρίες, ας μην πέσει κούρεμα και στην σοβαρότητα μας, ας μην τα χάσουμε όλα».