Τουρκική διαστρέβλωση μπλεκει Ελληνες στρατιωτικούς

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Στον …ελληνικό στρατό επιχειρεί να χρεώσει μερίδα του τουρκικού τύπου την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πριν 2 ημέρες μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης» και του «Ιερού Λόχου» στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ανακαινισμένης οικίας των παιδικών χρόνων του Κεμάλ Ατατούρκ. Αναλυτές εκτιμούν ότι η – αβάσιμη – αναφορά σε Έλληνες στρατιωτικούς δεν είναι τυχαία ούτε από άγνοια του συντάκτη, αλλά αποτελεί πιθανότατα διαρροή τουρκικών, φιλοκεμαλικών, κύκλων για να »αναβαθμίζουν » έτσι εσωτερικά το προφίλ του Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρεται σήμερα στο θέμα, ειδησεογραφικά, τονίζοντας ότι έγινε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη από- όπως γράφει – ακραίες δεξιές ομάδες για το σπίτι του Ατατούρκ, το οποίο αναπαλαιώθηκε και άνοιξε πάλι στις επισκέψεις. Αναφέρθηκε επίσης στο ρεπορτάζ πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στου τουρκικό προξενείο έλαβαν μέρος περισσότερα μέλη του στρατού.

Από την πλευρά της η Vatan με τον τίτλο «Διαμαρτυρία για τον Ατατούρκ από τους Έλληνες ρατσιστές», γράφει ότι οι ρατσιστές στην Ελλάδα αντέδρασαν στα εγκαίνια και πάλι, μετά από αναπαλαίωση 3 ετών, του σπιτιού του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Δύο ρατσιστικές ομάδες- γράφει η εφημερίδα- διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη για το άνοιγμα και πάλι του σπιτιού του Ατατούρκ.
Να αναφέρουμε εδώ ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση το Τουρκικό Προξενείο, όπου βρίσκεται το σπίτι-μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας.Στο σημείο αυτό φώναξαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας και διαλύθηκαν.