«Περικοπές στοπ», λένε στον ΥΕΘΑ, στρατιωτικοί, επικαλούμενοι Onalert

“Δεν υπάρχουν περιθώρια,άλλων περικοπών για τους στρατιωτικούς”.Ο ΣΥΣΜΕΔ στη πρώτη έγγραφη επικοινωνία του με τη νέα πολιτική ηγεσία,επικαλείται δημοσίευμα του Onalert και επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη για μείωση των εισοδημάτων των στρατιωτικών.

Ο ΣΥΣΜΕΔ επισημαίνει στην επιστολή του:

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική οικογένεια, το Ελληνικό νοικοκυριό βασανίζεται από την οικονομική ύφεση και τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται «ερήμην» της, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα η αρχή του τέλους των δεινών και χωρίς να προκύπτει ποιοι τελικά οφελούνται από την κατάσταση αυτή.
Έτσι, βιώνουμε υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται. Ελπίδα που αργοσβήνει. Συνειδήσεις που καταστρέφονται. Υποταγή στο άγνωστο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, με δυνατότητα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης, με τη μορφή του Συνδέσμου μας (όπως κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο) υφίστανται, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, μια άνευ προηγουμένου φοροεισπρακτική λαίλαπα, με αμφίβολη προοπτική και ένα αβέβαιο και ασταθές μέλλον, σε συνθήκες εξαθλίωσης και κατάσταση πενίας.
Σήμερα, 21η Νοεμβρίου 2011, ημέρα της Παναγίας, γιορτάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, που ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται, προς όφελός της.

Ο κινητήριος μοχλός τους, το έμψυχο δυναμικό τους, ο βασικός συντελεστής ισχύος τους παραμένουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα απαξιώνονται και στοχοποιούνται, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για το ηθικό τους που κινδυνεύει να φτάσει στο ναδίρ.
Τη 18η-11-2011 είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές εφημερίδες αναφορικά με σημαντικές περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών. Ενδεικτικά αναφερόμαστε στο δημοσίευμα του OnAlert.gr που έχει ως εξής: «Μπορεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να λέει σε συνεντεύξεις του, ότι “περικοπές τέλος”, μπορεί οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να υποστηρίζουν ότι “πρώτα απ ́ όλα το προσωπικό”, ωστόσο ενδέχεται όλοι να λογαριάζουν χωρίς τη σκληρή τρόϊκα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OnAlert δύο επιτροπές, μία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μια του Υπουργείου
Προστασίας του Πολίτη, έλαβαν εντολή να καταθέσουν, στα τέλη του 2011 το αργότερο αρχές του 2012, τις προτάσεις τους αναφορικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι πληροφορίες του OnAlert, κάνουν λόγο για κατάργηση των επιδομάτων και δραστική μείωση των εισοδημάτων των ένστολων της μέσης τάξεως των 400 – 500 ευρώ! Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα προβλέπεται μισθός με το φέροντα βαθμό και όχι με το μισθολογικό, όπως μέχρι σήμερα. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε είναι πολύ πιθανό ότι η θύελλα που θα ξεσπάσει στις ΕΔ θα είναι μεγάλη αλλά και δικαιολογημένη. Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι γιατί ενώ μέχρι τώρα η επιτροπή που εξέταζε το μισθολόγιο των ενστόλων ήταν ενιαία (για ΕΔ και ΣΑ) τώρα συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές; Τι το διαφορετικό ετοιμάζεται; Ποιους θα ανεβάσουν και ποιους θα κατεβάσουν; Πώς θα αντιδράσει ο οικουμενικός πρωθυπουργός και τι ζητά από τα στελέχη των ΕΔ;».

Αν και η σημερινή ημέρα είναι τυπικά ημέρα χαράς και γιορτής για τους Έλληνες στρατιωτικούς, σας γνωρίζουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας ότι είναι ουσιαστικά ημέρα λύπης, θλίψης και απογοήτευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ορίσετε άμεσα τόπο και ημεροχρονολογία, προκειμένου να λάβει χώρα μια πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου μας μαζί σας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα, αφενός να σας μεταφέρουμε τη δεινή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση των οικογενειών των Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία ασφαλώς αποτελεί εμπόδιο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και σαφώς έχει συνέπειες στην Υπηρεσία και η οποία σας διαβεβαιώνουμε ότι απέχει κατά πολύ από αυτό που σας μεταφέρεται από χείλη που θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια, και αφετέρου «δια ζώσης» να μας επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε τις πληροφορίες για κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων στρατιωτικών, την περικοπή των επιδομάτων κλπ.

Παρακαλούμε να μην επιτρέψετε τη φημολογούμενη περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία θα συνιστά κατάσταση πέραν της εξαθλίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έρχεται νέο σοκ!Μειώσεις μέχρι και 500 ευρώ στους στρατιωτικούς

Βρήκαν 7 εκατ. ευρώ για οδοιπορικά. Πού έπεσε μεγάλο ψαλίδι