Αιγαίο: Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα

Πρώτη δημοσίευση: 2018-06-07 13:32:11
Τελευταία ενημέρωση:2018-06-07 15:18:11

Μέτρα αυξημένης επιφυλακής παίρνει η Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος, κλιμακώνοντας εκ νέου την ένταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών (SAT), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας.

Η εντολή δόθηκε λόγω της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές.

Οι δυνάμεις της Τουρκίας που έχουν τεθεί σε επιφυλακή έχουν λάβει εντολή να είναι έτοιμες για πιθανή πολεμική επιχείρηση ανά πάσα στιγμή.

Ως μέρος της Τουρκικής προπαγάνδας ερμήνευσαν στο ελληνικό Πεντάγωνο την διαταγή ετοιμότητας στο Αιγαίο του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Άλλωστε οι ίδιες πήγες υποστήριζαν ότι ο στόχος είναι προφανής. Δεν είναι άλλος από το να ενοχοποιήσει την Ελλάδα ως προκαλούσα ένταση στο Αιγαίο.

Επιπλέον υπενθύμιζαν ότι σήμερα διεξάγεται η σύνοδος ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στην οποία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τούρκικες απειλές απαγωγής των 8 τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Σίγουρα, η κίνηση αυτή της Τουρκίας σχετίζεται άμεσα και με τις πρόσφατες δηλώσεις, τόσο του ΥΕΘΑ για την ΑΟΖ, όσο και με τις δηλώσεις του ΠτΔ για την ζώνη Natura 2000.