OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

DEFEA 2023: Στόχος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, λέει ο ΥΦΕΘΑ

18/03/2023 - 10:15
DEFEA 2023
Share on FacebookShare on Twitter

Σύσκεψη εργασίας υπό τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά με στελέχη της εταιρείας οργάνωσης εκθέσεων ROTA AE πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, με θέμα τη διεθνή έκθεση ‘Αμυνας και Ασφάλειας «Defence Exhibition Athens-DEFEA 2023», που θα λάβει χώρα από 9 έως 11 Μαΐου 2023, στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ROTA AE Γεώργιος Τσαούσογλου, ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξης Λαγουδάκης, ο διευθυντής της έκθεσης «DEFEA 2023» Βασίλειος Μπάρκας, οι διευθυντές του ιδιαίτερου γραφείου, Ελένη Μπόμπου και του στρατιωτικού γραφείου, πλοίαρχος Γεώργιος Ζούρος ΠΝ, καθώς και αρμόδιοι επιτελείς του γραφείου του υφυπουργού.

Συζητήθηκαν δράσεις οργανωτικού χαρακτήρα και προγραμματισμός ενεργειών αναφορικά με τη διεξαγωγή της δεύτερης DEFEA, στην οποία, επί του παρόντος, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, είτε με εθνικά περίπτερα είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν εκθέτες με εθνικά περίπτερα από τις Αρμενία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Τσεχία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος.

Επιπλέον, θα υπάρχουν ανεξάρτητες συμμετοχές από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία. Ακόμη, τόσο το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας θα έχουν δικά τους περίπτερα.

Το 2021, η διοργάνωση της πρώτης DEFEA, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, με συμμετοχή 315 εκθετών από 22 χώρες και την παρουσία 45 επίσημων εθνικών αντιπροσωπειών, σε ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Τη φετινή χρονιά ο πήχης των προσδοκιών έχει τεθεί ακόμα πιο ψηλά. Με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, που εκπροσωπεί πάνω από 150 πιστοποιημένες ελληνικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ‘Αμυνας, και την πολύτιμη αιγίδα και αρωγή του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, η DEFEA θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά μια έκθεση αντάξια της ιστορίας των αμυντικών εκθέσεων της χώρας και της σημαντικότητας της γεωπολιτικής της θέσης.

Στόχος της έκθεσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και εργαστήρια στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, προβάλλοντας αρχικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία αλλά και Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟϊκές πρωτοβουλίες, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο ‘Αμυνας και πρωτοβουλίες αμυντικής καινοτομίας του ΝΑΤΟ, όπως ο Επιταχυντής Αμυντικής Καινοτομίας και το Ταμείο Καινοτομίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα λάβουν χώρα παράλληλες δράσεις για ειδικά και εξαιρετικά επίκαιρα θέματα όπως για το Μέλλον της Πυρόσβεσης: Επιπτώσεις στη Ζωή, στο Περιβάλλον, στην Οικονομία, Βέλτιστες Πρακτικές Καινοτόμων Λύσεων Διαχείρισης Συνόρων και την Προστασία Κρίσιμων Υποδομών.

Η «DEFEA 20223» τελεί επίσης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και ‘Αμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών.

Tags: DEFEA 2023ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert