OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Καμμένος: Η Τουρκία «ισλαμοποιείται»

02/12/2015 - 12:45
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στο Mega, είπε, οτι η κατάρριξη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους έγινε εντός της Συρίας. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε οτι το «γεγονός που παραδέχεται πλέον και η Τουρκία, η οποία εξάλλου, αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, θα είχε ζητήσει την ενεργοποίηση του ‘Αρθρου 5 του ΝΑΤΟ, ως χώρας-μέλους της Συμμαχίας που δέχεται επίθεση».
Είπε οτι δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αν η κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν εσκεμμένη ή ατύχημα, επισημαίνοντας πως «κατάρριψη αεροσκάφους προϋποθέτει εντολή από το έδαφος» και υπογραμμίζοντας πως ακόμα σοβαρότερο ήταν το γεγονός της δολοφονίας του πιλότου «από Γκρίζους Λύκους».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανέφερε οτι στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και ενώ διάφορες χώρες – «ιδιαίτερα πρώην κομμουνιστικές» – μιλούσαν για προβλήματα στον Βόρειο Τομέα, φοβούμενες πυραυλικές επιθέσεις, με την Ελλάδα να συμφωνεί ακόμα και σε συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις αν το επιθυμούν, εντούτοις η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει πως το πρόβλημα βρίσκεται στον Νότιο Τομέα της Συμμαχίας.
Έκανε λόγο για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομου πετρελαίου στην περιοχή, ενώ είπε οτι «αν η Ρωσία είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, θα παίρναμε θέση υπέρ της Τουρκίας».
Τόνισε ότι θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά και επανέλαβε «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν θα παίρναμε το μέρος της Ρωσίας αν προέβαινε σε παραβιάσεις».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι πως δεν πιστεύει πως η Τουρκία θα συνταχθεί κατά του ISIS και πρόσθεσε οτι η χώρα αυτή «ισλαμοποιείται».
Ανέφερε ότι θα υποδεχθεί τον σύμβουλο ασφαλείας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, και ότι κλείνουν τα θέματα καθορισμού της ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο. «Μακάρι οι Τούρκοι να κάθονταν, αντί να κάνουν παραβιάσεις…» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είχε πει περί παραίτησης του διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, τόνισε οτι η ΕΥΠ είναι εθνική υπηρεσία, πως δεν συμφωνεί με την στρατιωτικοποίησή της, και πρόσθεσε πως «οι όποιες συνεννοήσεις δεν μπορεί να γίνονται εξωθεσμικά, ούτε να ανταλλάσσουν πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον διοικητή της ΕΥΠ με αυτόν τον τρόπο».
«Μακάρι να λέει ψέμματα ο κ. Πανούσης ότι διαθέτει αντίγραφα διαλόγων, είναι λάθος να κυκλοφορούν τέτοιοι διάλογοι, αν υπάρχει ‘χαρτί’ το βλέπεις και το καταστρέφεις», είπε ο κ. Καμμένος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι η Ελλάδα «δέχθηκε επίθεση, τις πρώτες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, όμως αποδείχθηκε, τελικά, διείσδυση αυτών των οργανώσεων σε πολίτες ευρωπαϊκών χωρών».
Δεν απέκλεισε ότι μέσω των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών «θα προσπαθήσουν να περάσουν και τέτοια άτομα» και πρόσθεσε ότι «κατεγράφησαν στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να πιστοποιηθούν και στην χώρα του τελικού προορισμού τους». Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και εκτίμησε ότι θα λυθεί το ζήτημα μετά την τελική συμφωνία που προβλέπει να καταγράφονται στην Τουρκία και από εκεί να φεύγουν για τις χώρες τελικού προορισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «φράχτες όπως αυτός στα Σκόπια, είναι κατά μιας κοινής πολιτικής».

Σε ό,τι αφορά παλαιότερη δήλωσή του περί «εσωτερικής ασφάλειας της χώρας με τον στρατό», αποσαφήνισε ότι «ο στρατός δεν μπορεί να εμπλακεί στο εσωτερικό της χώρας, παρά μόνο αν αυτή κηρυχθεί σε κατάσταση πολιορκίας, πράγμα που εύχομαι να μην συμβεί ποτέ. Φυλάσσοντας όμως τα σύνορα δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας. Λόγω αλλαγής του (αμυντικού) δόγματος είχαν μεταφερθεί μονάδες ανατολικά. Επειδή, όμως, δυτικά είχαμε είσοδο κακοποιών στοιχείων, ανασυστήσαμε φυλάκια στην Ήπειρο και την Μακεδονία».

Επιπλέον ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή. Δεν απέκλεισε ωστόσο αυτή να αυξηθεί.

Tags: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΚΑΜΜΕΝΟΣΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - Πολεμικό Ναυτικό
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

06/12/2025 - 17:21
ΥΕΘΑ - Πολεμικό Ναυτικό
ΥΕΘΑ

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

06/12/2025 - 10:08
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1940 ο ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Δέλβινο και το Αργυρόκαστρο

Axios: Ο Τραμπ επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Νετανιάχου και Αλ Σίσι – Στόχος η προώθηση των Συμφωνιών του Αβραάμ

Saab και η Airbus συζητούν την από κοινού ανάπτυξη loyal wingman για τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη

«Επίθεση» του Τραμπ Τζούνιορ στην Ουκρανία: «Είναι πολύ πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ»

Μπενίν: Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την απόπειρα πραξικοπήματος – Έγιναν 13 συλλήψεις

HMS Lancaster: Η Βρετανία αποσύρει την φρεγάτα της μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας

Ο Μερτς επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Ισραήλ: Η συνάντηση με τον Νετανιάχου και η επόμενη φάση στη Γάζα

Κιθ Κέλογκ: «Πραγματικά κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία» – «Αγκάθια» το Ντονμπάς και η Ζαπορίζια

Top News

Άννα Κανδαράκη: Η συγκινητική της ανάρτηση στο Instagram - «Πάλεψα για δεύτερη φορά με τον καρκίνο»

Λάντο Νόρις: Το «τρυφερό» φιλί στην καλλονή σύντροφό του μόλις κατέκτησε την κορυφή

Χανιά: Με πυροβόλα το άναμμα του δέντρου στους Κάμπους - Πυροβόλησαν κατά ριπάς

Τα μπλόκα των αγροτών «κόβουν» την Ελλάδα στα δύο: Κλείνουν και παράδρομους, ετοιμάζονται για λιμάνια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert