OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κουμουτσάκος: «Λέμε ένα μεγάλο όχι στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών»

23/01/2019 - 14:22
Κουμουτσάκος
Share on FacebookShare on Twitter

«Ήρθε η ώρα της εθνικής ευθύνης. Για το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι. Εμείς λέμε ένα βροντερό όχι σε αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών».

Αυτό τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι ενέδωσε πλήρως στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων, υποχωρώντας σε τρία ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα ζητήματα. Έδαφος, ταυτότητα και αποφυγή έγερσης μειονοτικού ζητήματος.

«Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε. Γιατί και άλλες κυβερνήσεις δεν κάμφθηκαν από απειλές και άλλων που έσπρωχναν την Ελλάδα να δεχθεί λύση για τη λύση. Δεν μπορείτε λοιπόν εσείς που συνθηκολογήσατε να κατηγορείτε εμάς που δεν συνθηκολογήσαμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε σκοπίμως στο σκοτάδι τα κόμματα χωρίς να αναζητήσει καμία συναίνεση και έκανε λόγο για ιστορική μομφή γιατί χρησιμοποίησε ένα εθνικό θέμα για να χτυπήσει πολιτικούς του αντιπάλους.

«Πολύπλοκα και δύσκολα να λυθούν θέματα χρειάζονται συναινέσεις. Και οι Συμφωνίες που υπογράφονται είναι απόλυτα αναγκαίο να έχουν μια ισχυρή και διπλή νομιμοποίηση. Και πολιτική και ουσιαστική. Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις έχουν ύψιστο καθήκον να διαμορφώνουν συνθήκες συναίνεσης.

Να επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Αυτό σας προέτρεψε να κάνετε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όταν διατράνωσε ότι δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε:

«Θα έχετε την ιστορική μομφή ότι χρησιμοποιήσατε ένα εθνικό θέμα για να χτυπήσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους για να τους διαλύσετε. Κατασκευάσατε ένα τέρας που χτύπησε όμως πρώτα εσάς, αναγκάζοντας σας, έστω και συνεννοημένα να τραβήξετε διαφορετικούς δρόμους με τον κυβερνητικό σας εταίρο.

Και τώρα, αναζητάτε στήριξη από περιφερόμενα πολιτικά αζήτητα. Το σκοτεινό σας σχέδιο έφερε αποτελέσματα σε άλλα κόμματα όχι όμως στη ΝΔ που παραμένει ισχυρή ενωμένη συμπαγής. Την εθνική ενότητα δεν τη θελήσατε.

Κρατήσατε εσκεμμένα στο σκοτάδι τα πολιτικά κόμματα και το λαό. Και διαπράξατε και ένα διπλό λάθος. Αντί να αξιοποιήσετε την ισχύ του λαού κάνατε το αυτοκτονικό να τον ταυτίσετε με ακραίες φασιστικές δυνάμεις. Να είστε σίγουροι ότι η ιστορία θα καταγράψει το μεγάλο αυτό ατόπημα σας».

Ο κ. Κουμουτσάκος υπεραμύνθηκε της πολιτικής και των χειρισμών τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννης για τη Συμφωνία του Βουκουρεστίου, τονίζοντας ότι ενημέρωναν συνεχώς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας γιατί πίστευαν στην ενότητα.

«Με ισχυρό εθνικό μέτωπο πήγαν στο Βουκουρέστι και πέτυχαν μια διπλωματική εθνική νίκη. Την ομόφωνη θέση της συμμαχίας ότι μη λύση σημαίνει και μη πρόσκληση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα που έγινε τον Απρίλιο του 2008. Και ήταν ένα σκληρό πανίσχυρο διαπραγματευτικό όπλο που κληροδότησαν οι επόμενες κυβερνήσεις.  Το κληρονομήσατε και εσείς ακόπως, χωρίς να μοχθήσετε για αυτό το σπαταλήσατε, για να φέρετε ένα επιζήμιο εθνικό συμβιβασμό», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Αυτή την εθνική προσπάθεια και την εθνική θέση, την υποσκάψατε και την υπονομεύσατε λίγες μέρες πριν το ψήφισμα. Το 2008 υιοθετούσατε τη θέση ότι η Συμφωνία του Βουκουρεστίου είναι επιζήμια και φέρατε μια Συμφωνία που είναι θερμοκήπιο του αλυτρωτισμού».

«Σε σοβαρά ζητήματα οι δικολαβίες δεν συνιστούν επιχειρήματα. Δώσατε με την υπογραφή σας τόσες υποχωρήσεις και τόσες συγκατανεύσεις σε εθνικά θέματα που ποτέ καμία άλλη κυβέρνηση δεν έκανε στο παρελθόν. Η εθνική γραμμή συμπεριλάμβανε και γλώσσα και ταυτότητα και εθνότητα.

Εκεί εσείς δώσατε τη πλήρη υποταγή σας. Και το ισοζύγιο είναι εναντίον της Ελλάδος από την συντριπτική ήττα που έχετε υποστεί. Δεσμεύσατε την Ελλάδα να αποδεχθεί και ένταξη και υποψηφιότητα των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς χωρίς λύση και χωρίς να αυτοδεσμευτεί να λέτε πάντα ναι», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος και κατέληξε:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρα εναντίον και απέναντι σε αυτή τη Συμφωνία. Όχι για μικροκομματικούς λόγους αλλά με ατράνταχτα επιχειρήματα λέμε ένα μεγάλο όχι. Θέλουμε να εμποδίσουμε αυτό το λάθος γιατί στο μέλλον είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Tags: ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣΝΔΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert