Οι περικοπές στις ΕΔ και η εισβολή στο ΥΕΘΑ. Τι σχέση έχουν για τη κυβέρνηση

Μακάρι ο ΥΕΘΑ ,οι δύο ΥΦΕΘΑ και το Μέγαρο Μαξίμου να είχαν ασχοληθεί τόσο σοβαρά και τόσο δυναμικά με το θέμα των περικοπών στους στρατιωτικούς,όσο ασχολούνται από την Πέμπτη με το θέμα της εισβολής των εργαζομένων των ναυπηγείων στο περιβάλλοντα χώρο του ΥΕΘΑ. Ίσως να είχαν κατορθώσει να γλιτώσουν κάτι από τους μισθούς των στρατιωτικών!

Το θέμα της απαράδεκτης εισβολής στο χώρο του ΥΕΘΑ “βόλεψε” αφάνταστα την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΕΘΑ:

•το φλέγον ζήτημα των νέων δραματικών περικοπών που απασχολεί τους στρατιωτικούς πέρασε σε δεύτερο πλάνο ,αφού όλοι μας -μέχρι ένα σημείο δικαιολογημένα- στρέψαμε το ενδιαφέρον και τα φώτα της δημοσιότητας στο περιστατικο της “εισβολής”.

•η ηγεσία του ΥΕΘΑ σύσσωμη ασχολείται με το πως θα κάνει…φρούριο το ΥΕΘΑ ,θέμα πολύ πιο εύκολο και “πιασάρικο” από το θέμα των περικοπών.

•η κυβέρνηση βρήκε τη κατάλληλη ευκαιρία για να εμφανιστεί “σκληρή” σε όσους αντιδρούν και να στείλει το μήνυμά της ότι όλοι (;) θα αντιμετωπίζονται με σιδηρά πυγμή. Και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και στρατιωτικούς μηχανισμούς για επιχειρήσεις καταστολής.

Το μέγα θέμα ,όσα άλλα κι αν εφεύρει η κυβέρνηση είναι τα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει και θα αποδιοργανώσουν πλήρως την ελληνική κοινωνία και βέβαια θα επηρεάσουν σημαντικά τις ΕΔ! Αυτό είναι το ζήτημα.

Το θέμα της “εισβολής” στο ΥΕΘΑ είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αλλά η λύση του είναι εξαιρετικά απλή: μια καλύτερη κατασκευή στην πύλη του ΥΕΘΑ, καλύτερη συνεργασία με την αστυνομία και το πολύ,πολύ να παραμείνει στο στρατόπεδο Παπάγου μία ,δυο διμοιρίες “χακί ματ” για …ψυχολογικούς λόγους περισσότερο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, αλλά η κυβέρνηση δεν θ΄ αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Μια ερώτηση μόνο έχουμε να κάνουμε σ΄ όσους “φαντασιώνονται” το ΥΕΘΑ “φρούριο” με …αποφασισμένους “πιστολερο” στις σκοπιές του;

*Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται εντός στρατοπέδου;