OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Πρόταση Καμμένου για πέμπτο επιστημονικό πεδίο στις εισαγωγικές των παραγωγικών σχολών

10/01/2018 - 06:00
Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές
Share on FacebookShare on Twitter

Πρόταση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο προς το υπουργείο Παιδείας για τη σύσταση νέου επιστημονικού πεδίου, ουσιαστικά του πέμπτου, το οποίο θα επιλέγουν πρώτο οι υποψήφιοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ στο πλαίσιο του ισχύοντος συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων. 

Όπως έλεγαν στο OnAlert πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου που παρακολούθησαν από κοντά την προετοιμασία της πρότασης, δεδομένου ότι η εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ τους εντάσσει ουσιαστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου καλούνται να σταδιοδρομήσουν, ανταποκρινόμενοι σε ιδιαίτερα απαιτητική, ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση καθίσταται αναγκαίο η επιλογή τους να είναι διακριτή και απόρροια της αγάπης και επιθυμίας τους για το στρατιωτικό επάγγελμα. 

Η πρόταση βρίσκεται πλέον στα χέρια τόσο του υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου όσο και των επιστημονικών επιτροπών του υπουργείο. Περαιτέρω τεχνικές καθώς επίσης οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη συνεργασία μεταξύ των δυο υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας. Η υποβληθείσα πρόταση θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή εισαγωγικών εξετάσεων η οποία θα γνωμοδοτήσει καταρχήν για το καστα πόσο είναι εφικτή. Σε δεύτερο χρόνο εφόσον αποφανθεί θετικά, και δώσει την σχετική έγκριση, θα τεθούν επι τάπητος οι αναγκαίες πτυχές, όπως για το ποια μαθήματα θα μπουν οριστικά κτλ.

Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή από το μεθεπόμενο σχολικό έτος και απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι η διατήρηση του ισχύοντος συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων. Είναι σαφές ότι απομένουν ακόμη αρκετά βήματα έως την υλοποίησή της και θα πρέπει να τύχει επεξεργασίας από το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, εάν επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή, θα υπάρξει τροποποίηση ανάλογη με τις μεταβολές που θα προκύψουν.

Σημείωναν μάλιστα εμφατικά ότι με την πρόταση αυτή δεν αφαιρείται η δυνατότητα από τους υποψηφίους να επιλέγουν και ένα άλλο επιστημονικό πεδίο. Γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή στο υφιστάμενο σύστημα εξετάσεων θα επιδρούσε στη δυνατότητα των υποψηφίων να επιλέξουν για παράδειγμα και τη νομική. Γι’αυτό προκρίθηκε αυτή η πρόταση, προκειμένου να έχουν οι υποψήφιοι τη δυνατότητα να επιλέγουν πρώτα τη στρατιωτική σχολή και μετά οποιαδήποτε άλλη.

Και τόνιζαν ότι αυτό που επιδιώκεται είναι εκείνος που θα επιλέξει να φοιτήσει σε στρατιωτική σχολή να αποτελεί την πρώτη επιλογή του. Επι παραδείγματι να μην βάζει πρώτη την Ιατρική σχολή και δεύτερη την Σχολή Ευελπίδων. Θα βάζει πρώτα τη Σχολή Ευελπίδων και μετά θα βάζει σχολές που με βάση τα μόρια, θα είναι πιο κάτω από τη ΣΣΕ.

Παράλληλα θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των παραιτήσεων που μέχρι και πέρυσι μαλιστα δεν ήταν εφικτό να αναπληρωθούν τα συγκεκριμένα κενά. Κάτι που ωστόσο που διορθώθηκε με το άνοιγμα της λίστας των επιλαχόντων μέχρι τη λήξη του έτους. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που εγκαταλείπουν μετά το τέλος του έτους. Με την συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν προς το υπουργείο Παιδείας δύνανται να καλυφθούν και να αντιμετωπιστούν οι περισσότερες πτυχές και διαστάσεις του συγκεκριμένου προβλήματος. 

Tags: ΑΣΕΙΑΣΣΥΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΠΕΘΑΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert