OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Στο ΥΠΕΘΑ ο ΠτΔ Τασούλας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν τον ελληνικό λαό να αισθάνεται ασφάλεια και ελευθερία» [pics]

21/03/2025 - 15:41
ΥΠΕΘΑ - Τασούλας

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στα χέρια τους ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει ο λαός μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) διατυπώνοντας την ειλικρινή, βαθιά του εκτίμηση αλλά και την εμπιστοσύνη της Πολιτείας και του ίδιου προσωπικά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στα χέρια τους την ασφάλεια και την ελευθερία του. Και έχουν πετύχει οι Ένοπλες Δυνάμεις, να νιώθει ο ελληνικός λαός ότι η ασφάλεια και η ελευθερία του είναι σε καλά χέρια».

«Βρίσκομαι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τηρώντας το καθήκον της θεσμικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις συνταγματικά είναι άρρηκτες», δήλωσε.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας με ό,τι αυτές οι βαρυσήμαντες έννοιες συνεπάγονται είναι η πιο υψηλή αποστολή στην Πολιτεία, στο Κράτος», συμπλήρωσε ο ΠτΔ.

Ξεκαθάρισε ότι ο ελληνικός λαός νιώθοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «επιτελούν την αποστολή τους» μπορεί «απερίσπαστος από την έγνοια για την ασφάλεια και την ελευθερία του, να επιδίδεται στις ειρηνικές του επιδιώξεις και στις δικές του φιλοδοξίες: Να πλάθει, δηλαδή, το μύθο της ζωής του ελεύθερος από το άγχος της απειλής».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναφερόμενος στις αλλαγές στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας, επισήμανε ότι «οι καιροί καλπάζουν και δίπλα στην προετοιμασία, δίπλα στην εγρήγορση, δίπλα στο φρόνημα, δίπλα στο αποτρεπτικόν, οικοδομείται και μια νέα αρετή: η αρετή της γρήγορης προσαρμοστικότητας».

«Η Ευρώπη», συνέχισε, «προσαρμόζεται γρήγορα για τις δικές της συνήθειες σε αυτούς τους νέους ρυθμούς. Έχει πλέον μια Λευκή Βίβλο για την Άμυνα και διαθέτει δισεκατομμύρια πόρους για την Άμυνα και τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής αυτονομίας. Και η Ελλάδα ως κράτος – μέλος της Ευρώπης μετέχει σε αυτές τις αλλαγές στάσεως, στην ευρωπαϊκή αφύπνιση σε σχέση με την Άμυνα».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Έχουμε», υπογράμμισε, «Ένοπλες Δυνάμεις που προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα και στα τρία Όπλα» και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις «που μεριμνούν για την πατρίδα αλλά και οι ίδιες – και διά της Πολιτείας – μεριμνούν διά τους μεριμνούντες».

«Δεν μπορεί η Πολιτεία να είναι άφροντις για αυτούς οι οποίοι υπερασπίζονται τα σύνορά μας», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ΥΠΕΘΑ, ανέφερε: «Η παρουσία σας σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτυπώνει το στενό δεσμό της Πολιτείας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας».

«Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας έχουν λάβει διαστάσεις ιστορικότητας. Οι προσκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι τεράστιες» και οι συνθήκες «επιτείνουν τα ήδη υπάρχοντα ζητήματα ασφάλειας της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

ΥΠΕΘΑ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Με την Ατζέντα 2030 έχουμε δημιουργήσει ένα καινούργιο Δόγμα Αποτροπής» επισήμανε ο κ. Δένδιας, ενώ υπενθύμισε ότι δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων. «Η νέα στρατηγική για την ασφάλεια θα αναβαθμίσει συνολικά τις δυνατότητές μας για τις δεκαετίες που έρχονται», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται», συμπλήρωσε, «για μια νέα φιλοσοφία που ενσωματώνει την καινοτομία, αναδιαμορφώνει τις επιχειρησιακές δομές και θωρακίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με νέα προηγμένα μέσα σε πεδία που μέχρι πρότινος δεν υφίσταντο καν».

Επανέλαβε, δε, ότι η Ατζέντα 2030 δεν είναι μια «απλή μεταρρύθμιση» αλλά μια «συνθήκη επιβίωσης» που πρέπει να υλοποιηθεί «εάν είναι δυνατόν χθες».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες που αφορούν το προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να μπορούν «να προσελκύσουν στις τάξεις τους, τους καλύτερους των Ελλήνων».

«Το στεγαστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε με χίλιες κατοικίες ανά έτος μέχρι το 2030 είναι μια πρόοδος αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να ασχοληθούμε με το στενό πυρήνα των απολαβών των στελεχών μας. Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και σε αυτό. Η συνολική μεταρρύθμιση συνιστά τη θεσμική μας υποχρέωση έναντι της Ιστορίας μας και της επιβίωσής μας για μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και κυρίαρχη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώσεις από τις Μονάδες των ΕΔ 

Ακολούθησε ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ενώ μετά το τέλος της ενημέρωσης, ο Κωνσταντίνος Τασούλας είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με μονάδες και φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με το επιτηρητικό φυλάκιο Φαρμακονησίου και ενημερώθηκε για τις μεταναστευτικές ροές, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι η διαχείρισή τους γίνεται με επαγγελματισμό από τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

ΥΠΕΘΑ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επικοινώνησε, επίσης, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Ύδρα» που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχείρησης και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

ΥΠΕΘΑ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τέλος, επικοινώνησε με την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Κρήτης όπου σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται σε υπηρεσία αυξημένης ετοιμότητας Readiness. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το γεγονός ότι οι παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έχουν μειωθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, ενώ έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας παραμένουν σε επαγρύπνηση και είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν οποιαδήποτε στιγμή σε οτιδήποτε απαιτηθεί.

Φωτογραφίες EUROKINISSI

Tags: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Ευθεία απειλή πολέμου από τον Πούτιν στην Ευρώπη: «Κάτω τα χέρια από το Καλίνινγκραντ»

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Πούτιν απειλεί την Ευρώπη με πόλεμο: Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αποκλεισμό του Καλίνινγκραντ

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert