Τι θ΄αλλάξει αν αναλάβει το ΥΠΕΘΑ ο Σαμαράς;

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έρχεται όπως όλα δείχνουν στο ΥΠΕΘΑ . Εκτός από το μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντικό τον χώρο της Εθνικής Άμυνας -αυτονόητο- τι άλλο μπορεί να αλλάξει; Τίποτα είναι η απάντηση…

Οι αποφάσεις για την Εθνική Άμυνα και τους ανθρώπους της έχουν ληφθεί και δρομολογηθεί. Επιστροφή κάποιων χρημάτων που “λογιστικά” θα είναι κάπου στο 50% όσων δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Στην πραγματικότητα το ποσοστό θα είναι πολύ χαμηλότερο και τα ποσά που θα προστεθούν τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς των μεσαίων και χαμηλόβαθμων στελεχών ασήμαντα.

Στον χώρο της Εθνικής Άμυνας αυτό που προέχει για την κυβέρνηση εν όψει εκλογών είναι να γίνει μια όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη “διαχείριση θυμού”. Οι στρατιωτικοί θεωρούνταν και θεωρούνται από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης άνθρωποι “συντηρητικοί” είτε ψήφιζαν ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ. Και γι΄ αυτό και η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορέσει να τους “διαχειριστεί”.

Αν έχουν πέσει μέσα στις εκτιμήσεις τους οι σύμβουλοι και οι επιτελείς του στενού κυβερνητικού πυρήνα ο οποίος καθορίζει την τακτική θα φανεί . Σύντομα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα των στρατιωτικών δεν πρόκειται να επιλυθούν με την αλλαγή ΥΕΘΑ ,όσο λαμπερό και μεγάλο κι αν είναι το όνομα που θα αναλάβει.

Διαβάστε ακόμη:

«Το στράτευμα δεν μπορεί να διοικείται από Γενικό Γραμματέα» – Αντιδράσεις για την «καινοτομία»

Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ ο Οικονόμου , υπουργός ο Σαμαράς – Τι υπέγραψε ο Αβραμόπουλος


Ο Αβραμόπουλος «μπαίνει» στην μαρμάρινη στήλη επόμενος ΥΕΘΑ ο Σαμαράς;