OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τους «πλάκωσαν» οι φάκελοι στο ΥΠΕΘΑ – Τι «ανυπόγραφα» βρήκαν στον «τάφο του Ινδού»

27/06/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

“Τους πλάκωσαν οι φάκελοι” . Το σύνδρομο της μη υπογραφής ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα το ΥΠΕΘΑ και την Εθνική Άμυνα. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και δεν μπόρεσε να το αποφύγει ούτε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ανοίγοντας τον “τάφο του Ινδού” , το γραφείο στο οποίο φυλάσσονταν όλοι οι φάκελοι και για το οποίο το Onalert είχε φιλοξενήσει ένα εξαιρετικό κείμενο του Κωνσταντίνου Φράγκου, οι επιτελείς Αβραμόπουλου ,βρήκαν εκατοντάδες φακέλους που περιμένουν υπογραφή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ξεπερνά τους 1000. Η αλήθεια είναι ότι οι φάκελοι είναι 817 από τους οποίους αρκετοί -γύρω στους 300- ήταν ανυπόγραφοι από την εποχή που ήταν πάλι υπουργός ο Αβραμόπουλος.

Και όπως καταλαβαίνετε όλοι θα επιστραφούν στους χειριστές τους! Αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση. Κάποιοι απ΄ αυτούς του φακέλους “καίνε” τα Γενικά Επιτελεία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στο ΠΝ υπάρχει πλέον μεγάλος προβληματισμός για το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209 . Η τελική υπογραφή για να προχωρήσει η αντικατάστασή τους που εκκρεμεί από το 2008 (!) δεν μπήκε ούτε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο! Ωστόσο υπάρχει οδηγία από το Μαξίμου να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η υπόθεση, αλλά αυτό είναι πάντα σχετικό.

Η άρνηση των πολιτικών που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ τα τελευταία χρόνια επηρεασμένοι προφανώς από τα όσα ακούγονταν και τελικά αποδείχτηκαν αλήθεια ότι συνέβαιναν στον χώρο της άμυνας και των εξοπλισμών, επέλεξαν τον …ασφαλή δρόμο της μη υπογραφής. Ένας δρόμος που τους εξασφάλιζε ηρεμία. Μόνο που όσο ήρεμοι ήταν και είναι εκείνοι τόσο ανήσυχοι είναι οι στρατιωτικοί. Όσοι γνωρίζουν πόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων οι υπουργοί του “δεν υπογράφω” δεν διστάζουν να την συγκρίνουν ακόμη και με τις πολλές και μεγάλες ζημιές που έκαναν στην οικονομία της χώρας κι όχι μόνο στην άμυνα όσοι ήταν οι υπουργοί του “όλα τα υπογράφω,όλα τα αγοράζω”.

Το μέτρο και η σύνεση ποτέ δεν χαρακτήριζαν τους πολιτικούς μας. Ελπίζαμε ωστόσο ότι η κρίση και οι συνέπειές της τουλάχιστον θα άλλαζαν κάποια πραγματα. Οι διαψεύσεις και στον χώρο της Άμυνας είναι πλέον καθημερινές. 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΥΠΕΘΑΥΠΟΓΡΑΦΕΣΦΑΚΕΛΟΙ

Related Posts

Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34

Διαβάστε Επίσης

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Λαβρόφ: Μένει ακόμα πολύς δρόμος για την ειρήνη στην Ουκρανία

FCAS: «Νεκρό» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαχητικών νέας γενιάς, λένε οι Γάλλοι – «Λύση δύο αεροσκαφών» ζητάνε οι Γερμανοί

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

Top News

Δημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες «γυρίζουν την πλάτη» σε Καρυστιανού, Τσίπρα αλλά και Ντε Γκρες

Bad Bunny: Ο Πορτορικανός σταρ που απέδειξε ότι μπορείς να φτάσεις στην κορυφή χωρίς να γίνεις «κάποιος άλλος»

Μαρία Τζομπανάκη: Τα καλλιστεία δεν μου προσέφεραν τίποτα, δυστυχώς υπάρχει ένα είδος ρατσισμού

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert