Τζανακόπουλος: Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών

«Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών» δήλωσε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας οτι ειναι »Κατασκοπευτικά και συνωμοσιολογικά τα σενάρια που αφορούν ανταλλαγή των 8 τούρκων αξιωματικών με τους 2 έλληνες στρατιωτικούς».

Σε εξέλιξη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών της ιστορικής 3ης Μηχανοκίνητης ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», που συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο στην όριο γραμμή της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης των δυο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο είπε ότι βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος και απο εκεί και πέρα είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα.

Είπε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος ό,τι αφορά μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα και περιμένουμε την επιστροφή τους. Όσον αφορά στα όσα ακούγονται, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για σενάρια ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που είναι στην Ελλάδα και κατηγορούνται για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, είπε ότι πρόκειται για «κατασκοπευτικά και συνωμοσιολογικά σενάρια».