OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: «Επανεξετάζεται το πλαίσιο καταβολής και εκκαθάρισης δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των στελεχών των ΕΔ»

23/01/2024 - 16:12
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης, απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις αποζημίωσης ιατροφαρμακευτικών δαπανών στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ.Δημήτρης Μπιάγκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση ιατροφαρμακευτικών δαπανών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως σημειώνεται και σε σχετικές επιστολές φορέων, όπως της ΠΟΜΕΝΣ, της ΠΟΕΣ και του ΣΑΣΜΥ.

Η απάντηση ΥΦΕΘΑ

«Αναφορικά με τις ειδικές θεραπείες, ακολουθούνται οι διατάξεις του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (Β΄4898/2018) και για τους ασφαλισμένους ΥΠΕΘΑ. Υπογραμμίζεται ότι το π.δ. 62/2023 (Α΄114) προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση της νομοθεσίας με τις διατάξεις που διέπουν την ασφαλιστική κάλυψη των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ, και συγκεκριμένα η καταβολή αποζημιώσεων Ειδικών Θεραπειών πραγματοποιείται κατ’ είδος και αριθμό με βάση τον κωδικό νόσου (ICD10), όπως προκύπτει από την διάγνωση του θεράποντος ιατρού», αναφέρει ο κ.Κεφαλογιάννης στην γραπτή απάντησή του.

«Συναφώς, βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση οδηγιών εφαρμογής του ανωτέρω π.δ., για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτηρίων δαπανών υγειονομικής περίθαλψης. Έως την περάτωση της εν λόγω διαδικασίας, έχει διατεθεί το σύνολο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό έτους 2023 των Γενικών Επιτελείων με σκοπό την εξόφληση των υποχρεώσεων σε υγειονομικές – φαρμακευτικές δαπάνες των στελεχών», συνεχίζει.

«Επιπρόσθετα, έχει τοποθετηθεί το σύνολο του προβλεπόμενου προσωπικού στα Ελεγκτήρια Δαπανών Υγειονομικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στον έλεγχο και στην εκκαθάριση δαπανών των στελεχών που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις, περιορίζοντας στο ελάχιστο τον χρόνο καταβολής των επιστρεφόμενων ποσών στους δικαιούχους», όπως αναφέρει.

«Σε κάθε περίπτωση, με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ή δυσλειτουργιών που ανακύπτουν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανεξετάζει το συνολικό πλαίσιο καταβολής και εκκαθάρισης δαπανών υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης», καταλήγει ο ΥΦΕΘΑ στην απάντησή του.

Tags: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

Δαβάκης
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

20/12/2025 - 13:20
ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert