Υπάρχουν και στρατιωτικοί που δεν απορρίπτουν τα νέα μέτρα για τα ταμεία; Υπάρχουν!

Η άλλη άποψη για τα όσα αλλάζουν στα ταμεία των στρατιωτικών από έναν αξιωματικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλιας Νατσιούλας σε κείμενό του υποστηρίζει ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν πρέπει να απορριφθούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η κατάληξη των σκέψεων του βέβαια είναι ότι ακριβώς υποστηρίζουμε εδώ και μέρες : Ακόμη και σήμερα να υποβάλει παραίτηση ένας στρατιωτικός ΔΕΝ προλαβαίνει να πάρει εφάπαξ με τα σημερινά δεδομένα. Κι αυτό είναι που έχει προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του κ. Νατσιούλα.

Τι γράφει:

“Αποψη μου ότι συμφωνα με τις διαταξεις του πολυνομοσχεδιου και την αιτιολογικη εκθεση αυτων δεν εντασσονται στο ΕΕΤΑΑ (Ενιαιο Επικουρικό Ταμείο) τα ταμεια ΜΤΣ-ΜΤΑ-ΜΤΝ και διασφαλίζεται πλέον οριστικά η βιωσιμότητα των ταμείων με παυσεις διοικησεων σε περιπτωση δημιουργίας νεων ελλειμάτων. Με τα αρθρα αυτά διασφαλίζεται ότι και οι νέες γενιές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα λαμβάνουν απρόσκοπτα αυτές τις παροχές χωρις να δημιουργουνται νεα ελλείμματα.

Ας μην ξεχναμε οτι το ΜΤΣ για να μπορεσει να δωσει το ΒΕΑ ενισχυθηκε με 200 εκατ από τον κρατικό Π/Υ. Καποιοι στο παρελθον τις εισφορες των μετοχων τις δίνανε σε αυξησεις σε μερισματα.

Οσοι θέλουν να υπάρχουν ακομα ανεξελεγκτες διοικησεις, να μοιράζουν μερισματα και παροχές πανω απο τη βιωσιμοτητα των ταμείων φερονται αντισυναδελφικα στις νεοτερες γεννιές που σημερα χρηματοδοτουν αυτά τα ταμεία.

Εφοσον θελουμε και διατηρουμε τα ταμεια μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και όχι να γίνουν επικουρικά λαμβάνοντας κρατικη χρηματοδότηση, πρεπει ολοι να βρουμε τροπους ενισχυσης των εσοδων τους και την καταλληλη ισορροπια στις παροχες που δίνουν αυτα τα ταμεία.

Ολοι θα θελαμε να λαμβανουμε 150.000 € εφάπαξ και απο 500 ευρω το μήνα μερισμα, αλλα θα πρεπει να σκεφτούμε ότι για να λάβουμε αυτά τα χρήματα θα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν και τα χρήματα να τα δώσουν. Δεν μπορει να εχεις σημερα εστω εσοδα 1€ και να λέει η χ εκαστοτε διοικηση οτι θα μοιράσει 2€. Μπορει οι αιτίες που δημιουργησαν αυτα τα ελλειματα στα ταμεία μας να είναι πολλές, οπως και το κουρεμα των ρευστων διαθεσίμων τους, ή μη καταλληληα αξιοποιηση της ακινητης περιουσιας, οι μετοχές, κ.λ.π αλλά το εαν υπάρχουν ευθυνες για αυτες τις αποφάσεις είναι αλλοι αρμόδιοι να αποφασισουν, αυτό όμως που προεχει σημερα είναι να βρεθει βιωσιμη λυση συνεχισης αυτων των Ταμείων, δηλαδή με τα υπαρχονται μεσα και διαθεσιμα να βρεις λυση, Αυτα που εχεις και θα λάβεις στο μέλλον να μοιράσεις. Είναι αντιληπτό το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια που αυξανονται οι συνταξιουχοι και μειωνονται οι εν ενεργεια, λογω μειωσης εισακτεων, μη προσληψης επαγγελματιών οπλιτών κ.λ.π.

Ειναι προτιμότερο να ειναι ανεξαρτητα το ταμεια μας και να υπαρχει τεχνική βαση βιωσιμότητας των ταμείων μας απο το να ενταχθουν μεσα στο ΕΕΤΑΑΑ μαζι με τους υπόλοιπους. Προφανώς θα συγκροτηθεί επιτροπη και με στελεχη των ΕΔ που θα διαμορφωσει μια κατάλληλη τεχνικη βάση ωστε να δίνεται ενα ικανοποιητικο-ανταποκρισιμο υψος παροχων. Σε πολλούς δεν αρεσει η δεν θελουν να δουν την πραγματικότητα και επιθυμούν ακόμη να παρουν Μερισμα και ΕΦΑΠΑΞ των παλιων εποχών με τις χρυσες αγελάδες, μη βλεποντας τις μελλοντικες γεννιές ή πιστευωντας ακομη οτι υπάρχουν τα λεφτά στα ταμεία μας και μπορουν να δινονται αυτες οι παροχές.

Καποιοι μπορεί σκοπίμως να θέλουν να δημιουργουν πανικό και μόνιμα να κατακρινουν. Αυτοι που διαρρεουν οτι ο κοσμος θα φυγει για να προλαβει να λαβει το ΕΦΑΠΑΞ με σημερινα δεδομενα ακομη και εαν γινόταν αυτό και εντασσονταν δηλαδή σημερα τα ταμεια στο ΕΕΤΑΑ, δίνανε δηλαδή παροχες απο 1-1-2015 με τον μαθηματικό τυπό, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ κανεις απο αυτους που θα υπέβαλλαν σημερα παραίτηση δεν θα προλάβαινε να πάρει ΕΦΑΠΑΞ με τον παλιο τρόπο (αυτον που ισχυει σημερα). Μια αποστρατεια δυσκολα θα εχει βγει στους επόμενους 5 μηνες, δηλαδη μεχρι 1-1-2015. Αποψη μου είναι ότι καλό ειναι να φιλτραρεται και να αξιολογειται μια ειδηση που δημοσιευεται-αναδημοσιευεται και ο λογος που δημοσιευεται με τετοιο τρόπο».

Διαβάστε ακόμη:

Μια φωτογραφία – αφιέρωση των στρατιωτικών σ΄όσους «συγχαίρουν» κόβοντας το εφάπαξ τους


Πάμε σε Ένοπλες Δυνάμεις …Ειδικών Δυνάμεων και για τους άλλους «έχει ο Θεός»;

Ποιοι συναίνεσαν για την «επίθεση» κατά των ΕΔ; Οι Αρχηγοί που ξέρουν να μιλήσουν