OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Drone τύπου Shahed-136 χτύπησε πλοίο ισραηλινών συμφερόντων» λένε οι ΗΠΑ

25/11/2023 - 14:24
Shahed-136
Share on FacebookShare on Twitter

Πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό δέχθηκε επίθεση χθες Παρασκευή από ιρανικής κατασκευής drone τύπου Shahed-136 στον Ινδικό Ωεκανό, ανακοίνωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος του στρατού. «Έχουμε ενημερωθεί για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα drone τύπου Shaded-136 έπληξε πλοίο στον Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση το πλοίο υπέστη ζημιές, όμως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Αυτή η επίθεση έρχεται μετά από απειλές που έχουν διατυπώσει οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ότι θα στραφούν κατά ισραηλινών συμφερόντων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και πλοίων που ανήκουν σε συμμάχους του Ισραήλ.

CMA CGM Symi, a container ship owned by an Israeli billionaire, came under attack by a suspected Iranian drone in the Indian Ocean, an American defense official says.

Malta-flagged vessel was suspected to have been targeted by a triangle-shaped, bomb-carrying Shahed-136 drone… pic.twitter.com/WT8FaISJSZ

— Clash Report (@clashreport) November 25, 2023

Οι Χούθι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέλαβαν στην Ερυθρά Θάλασσα ένα φορτηγό πλοίο με με εικοσιπενταμελές πλήρωμα, ιδιοκτησία Ισραηλινού επιχειρηματία, μισθωμένο από ιαπωνικό όμιλο θαλάσσιων μεταφορών, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι ελέγχουν μεγάλο μέρος της εμπόλεμης Υεμένης και αποτελούν «τμήμα του άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, που απαρτίζεται από οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανική Χεζμπολάχ. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Πολλούς από αυτούς έχουν αναχαιτιστεί από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

"The drone exploded, causing damage to the ship but not injuring any of its crew." https://t.co/S75TSPnifM

— Seth Frantzman (@sfrantzman) November 25, 2023

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey, το πλοίο που δέχτηκε επίθεση χθες Παρασκευή είναι «πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Μάλτας» και το πλοίο λειτουργεί γαλλική εταιρεία. Το διαχειρίζεται «μια εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ (…) που εξηγεί γιατί στοχοποιήθηκε».

Όπως ανέφερε η εταιρεία, πριν από την επίθεση, συστήματα επικοινωνίας που επέτρεπαν τον εντοπισμό αυτού του πλοίου διακόπησαν λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι Τζεμπέλ Αλί. Παράλληλα, η Ambrey ανέφερε μια άλλη προειδοποίηση που εξέδωσαν σήμερα οι Χούθι προς ένα πετρελαιοφόρο που έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, με την εταιρεία να τονίζει ότι μια επιχείρηση από αυτούς τους αντάρτες εναντίον του πλοίου φαινόταν «πιθανώς επικείμενη».

Η Ambrey τόνισε ότι κατέγραψε «ένα προειδοποιητικό μήνυμα που εκδόθηκε από την Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι) σε ένα πετρελαιοφόρο που έπλεε 59 μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης. Οι Χούθι ζήτησαν από το δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία και προειδοποίησαν ότι «θα ακολουθήσει επίθεση αν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες», σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: DRONESHAHED-136ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣΙΣΡΑΗΛΠΛΟΙΟΡΑΝ

Related Posts

Wildcat
ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcat της Βρετανίας – Η Ιταλία στέλνει τη φρεγάτα Martinengo

06/03/2026 - 21:57
Ιράν - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες στο Ισραήλ – Ο στρατός κατηγορεί το Ιράν ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς

06/03/2026 - 21:04
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Η επιχείρηση Επική Οργή κατά του Ιράν θα διαρκέσει ακόμα 4 ως 6 εβδομάδες»

06/03/2026 - 20:47

Διαβάστε Επίσης

Στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcat της Βρετανίας – Η Ιταλία στέλνει τη φρεγάτα Martinengo

Σειρήνες στο Ισραήλ – Ο στρατός κατηγορεί το Ιράν ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς

ΗΠΑ: «Η επιχείρηση Επική Οργή κατά του Ιράν θα διαρκέσει ακόμα 4 ως 6 εβδομάδες»

IDF: Το Ισραήλ έπληξε το αεροπορικό αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης στη Βηρυτό [vid]

CENTCOM: «Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Έλληνας και πάλι ο Best Warrior του ΝΑΤΟ: Ιπτάμενος της 330Μ «Κεραυνός» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος μεταξύ των πιλότων της Συμμαχίας

Η Πολεμική Αεροπορία στην κορυφή του TLP του NATO: Διακρίσεις για την 330Μ «Κεραυνός» και 347Μ «Περσέας»

IAF: Πλάνα από το κόκπιτ μαχητικού που πετάει πάνω από το Ιράν – Το μήνυμα του Ισραηλινού πιλότου

Top News

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παράγουμε περισσότερες φουσκοχειλούδες ελαφρών ηθών influencers από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

H Ιωάννα Τούνη έδειξε στο Instagram τα νέα σπίτια που αγόρασε στη Θεσσαλονίκη και τα ανακαινίζει

Ο Μπραντ Πιτ αποθεώθηκε από τους θαυμαστές του στην πλατεία Κοτζιά: Τα χειροκροτήματα και το «hello guys»

FT: Γιώργος Προκοπίου, ο Έλληνας εφοπλιστής που δεν λογαριάζει τους πυραύλους και τα drones στα Στενά του Ορμούζ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert