OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας θα καταπλεύσει το Πολεμικό Πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»

11/08/2018 - 16:25
Share on FacebookShare on Twitter
Στην Αλεξάνδρεια θα καταπλεύσει για δύο ημέρες, από τις 16 έως τις 17 Αυγούστου, το Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ».

Η επίσκεψη αυτή, που δείχνει άλλη μία φορά τις στενές στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γίνεται στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για το έτος 2018. Στο πλοίο θα επιβαίνουν 149 Δόκιμοι, κάποιοι εκ των οποίων είναι και από άλλες χώρες, και οι οποίοι επιμορφώνονται στην Ελλάδα.

Όλοι οι Δόκιμοι, αλλά και το προσωπικό των 140 περίπου στελεχών του πληρώματος, με επικεφαλής τον Πλοίαρχο ΠΝ Αθανάσιο Σπανό, θα υποδεχτούν τους Έλληνες και Αιγυπτίους επισήμους αλλά και εκπροσώπους από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας, σε μία δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί πάνω στο πλοίο, στη Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας, την ερχόμενη Πέμπτη 16 Αυγούστου το απόγευμα. Κατά την εκδήλωση αυτή, ο Πλοίαρχος κ. Σπανός θα μεταφέρει τους χαιρετισμούς του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχου ΠΝ Γεωργίου Πελεκανάκη.

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης τύπου Etna «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», μήκους 146,6 μέτρων, ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και εντάχθηκε στη δύναμη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στις 8 Ιουλίου του 2003.

Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από τον Τιτάνα Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά. Αποτελεί το τρίτο πλοίο με το όνομα αυτό στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα που υπήρξε ποτέ.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, «οι δυνατότητες Υποστηρίξεως του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καθιστούν ικανό για δράση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο. Περιλαμβάνουν τον εν πλω ανεφοδιασμό των πλοίων του ΠΝ ή άλλων συμμαχικών πλοίων με πετρέλαιο DieselF-76, καύσιμο Ε/Π JP-5, πυρομαχικά, κατευθυνόμενα βλήματα, τορπίλες, κρίσιμα αμοιβά υλικά, λιπαντικά, νερό και τρόφιμα. Επίσης είναι δυνατή η χρήση του και ως Πλοίο Διοικήσεως, ενώ διαθέτει προστασία για εκτέλεση επιχειρήσεων σε ραδιοβιοχημικό περιβάλλον.

Παράλληλα, το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ). Για το σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και τέλος να τούς εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

16/12/2025 - 21:46
Πεσκόφ - Κρεμλίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

16/12/2025 - 20:23
Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

16/12/2025 - 18:49

Διαβάστε Επίσης

Εποχή FDI για το Πολεμικό Ναυτικό: Η επιχειρησιακή ενσωμάτωση στον Στόλο της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ»

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Επιστροφή δύο ενοικίων σε εργαζόμενους στην επαρχία και επιδοτήσεις ανακαινίσεων κατοικιών έως 90%: Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα για τους πολίτες

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Αθήνα από τις 11 μέχρι τις 5: Κανονικά η λειτουργία των ΚΤΕΛ του ΟΑΣΑ

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert