OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αν. Ευρώπη: Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν στην Πολωνία – Η Βρετανία διπλασιάζει τις δυνάμεις της

16/02/2022 - 20:29
Βρετανία
Share on FacebookShare on Twitter

Εκατοντάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ, στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μερικών χιλιάδων στρατιωτών στην Αν.Ευρώπη με στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του NATO.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τους στρατιώτες να κατεβαίνουν από δύο μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη Boeing C-17 και να επιβιβάζονται σε λεωφορεία. Το αεροδρόμιο του Ρεζόφ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Άλλοι στρατιώτες πηγαινοέρχονταν στο αεροδρόμιο με ελικόπτερα Black Hawk και Chinook. Θωρακισμένα οχήματα, στρατιωτικά φορτηγά και δεκάδες στρατιώτες θεάθησαν σε ένα στρατόπεδο που έχει δημιουργηθεί εντός και γύρω από ένα συνεδριακό κέντρο, απέναντι από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη» πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η αποστολή, είπε ένας λοχίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Από τις 5 Φεβρουαρίου στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα, φτάνουν σε αυτό το αεροδρόμιο, κοντά στο χωριό Γιασιόνκα. Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράλληλα και ως πολιτικό, εξυπηρετώντας την περιοχή του Ποντκαρπάκι. Σήμερα απογειώθηκαν δύο πτήσεις της Ryanair με προορισμό το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν προσωρινά περίπου 4.700 στρατιώτες στην Πολωνία, σε απάντηση για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία. Με αυτές τις ενισχύσεις, η αμερικανική δύναμη στην Πολωνία θα ανέλθει στους 10.000 άνδρες.

Ο στρατηγός Κρις Ντόναχιου δήλωσε στους δημοσιογράφους, στην αρχή της αποστολής, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «θα υπερασπιστούν, εάν χρειαστεί, οποιαδήποτε χώρα του NATO».

H Βρετανία διπλασιάζει την δύναμή της στην Εσθονία

Η Βρετανία θα διπλασιάσει το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμής της στην Εσθονία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δυνάμεων του NATO στην Αν.Ευρώπη και θα στείλει εξοπλισμό, περιλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων, στη χώρα της Βαλτικής εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Εσθονία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, είναι μέλος του NATO από το 2004, σε αντίθεση με την Ουκρανία, η οποία βλέπει τη Ρωσία να συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της.

Η Βρετανία ηγείται ήδη των δυνάμεων του NATO στην Εσθονία με περίπου 900 στρατιώτες. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των βρετανών στρατιωτών που θα αναπτυχθούν στην Εσθονία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν προειδοποιήσει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, ενώ η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς και κατηγορεί χώρες της Δύσης ότι διαδίδουν ψέματα για να αποσπάσουν την προσοχή από τις επιθετικές ενέργειές τους.

«Μαζί με τους συμμάχους μας στο NATO, αναπτύσσουμε στρατεύματα και εξοπλισμό σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα ως απάντηση στη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας», ανέφερε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας. «Το NATO και οι σύμμαχοί μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι τυχόν εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / AFP | Φωτογραφία Reuters

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΣΘΟΝΙΑΗΠΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑ

Related Posts

IDF - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: 230 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν – Στο στόχαστρο συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη [vid]

31/03/2026 - 17:10
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν αρνείται ξανά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της Τουρκίας – Επικοινωνία Αραγτσί και Φιντάν

31/03/2026 - 16:42
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές» οι επόμενες ημέρες – «Τα B-52 ξεκίνησαν τις αποστολές πάνω από το Ιράν»

31/03/2026 - 15:54

Διαβάστε Επίσης

Τουρκικά CN-235 και UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Tomahawk: Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των αμερικανικών πυραύλων στο αντιτορπιλικό JS Chokai της Ιαπωνίας – Το καλοκαίρι οι πρώτες δοκιμές

IDF: 230 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν – Στο στόχαστρο συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη [vid]

Το Ιράν αρνείται ξανά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της Τουρκίας – Επικοινωνία Αραγτσί και Φιντάν

Ελληνικά F-16 σε χαμηλές πτήσεις δίπλα από το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour – Συμμετοχή στην άσκηση «Neptune Strike» [vid]

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές» οι επόμενες ημέρες – «Τα B-52 ξεκίνησαν τις αποστολές πάνω από το Ιράν»

MQ-28: Η Γερμανία εξετάζει το αυστραλιανό GhostBat για «loyal wingman» στα μαχητικά της

Τραμπ κατά των συμμάχων του: «Πηγαίνετε εσείς να πάρετε το πετρέλαιο από τα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Ανοιχτά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική αποφάσισε η Περιφέρεια - Κλειστά τα νυχτερινά

Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα

Η κακοκαιρία Erminio φέρνει καταιγίδες σε 13 περιοχές - Τι είναι το φαινόμενο της σύγκλισης ανέμων που θα χτυπήσει την Αττική

Η Χάρις Αλεξίου συγκίνησε στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: Στην πρώτη μου ακρόαση πέρασα με δικό σου τραγούδι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert