OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Άρθρο – κόλαφος για την Τουρκία και την απειλή κατά της Ελλάδας

23/08/2020 - 12:52
Αυστραλία - Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Με ένα πύρινο άρθρο του δημοσιογράφου Luke Slattery που καταγράφει δίχως στρογγυλοποιήσεις την Τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και ταυτόχρονα καλεί τους Αυστραλούς να απόσχουν από μελλοντικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στην Καλλίπολη σε Τουρκικό έδαφος, ως διαμαρτυρία για όσα έχει πράξει και συνεχίζει εναντίον της Ελλάδας, η Εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα «Τhe Australian», έδωσε το στίγμα της Αυστραλιανής κοινής γνώμης για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και επίσημη αντίδραση της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Αλέκος Μάρκελλος, το κείμενο το οποίο συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σκίτσο του Eric Lobbeck το οποίο απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο να κρατά ένα φέσι με νεκροκεφαλές, οδήγησε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αυστραλία Korhan Karakoc να εκφράσει τη δημόσια δυσαρέσκεια της χώρας του, με τη σημείωση πως –κατά τη γνώμη του- δεν αποτυπώνει τα αισθήματα των Αυστραλών για την Τουρκία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα με μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες σε όλη τη χώρα ενώ την προηγούμενη ημέρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική ενημερώσει τηλεφωνικά τον Αυστραλό ομόλογό του Scott Morison, για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθούν εκτεταμένα αποσπάσματα του άρθρου:

«Η Τουρκία δεν είναι φίλη μας.
Η Τουρκία δεν είναι φίλη του Δυτικού κόσμου.
Η ηγεσία της μετέχει ενεργά με τη Ρωσία για να πλαγιοκοπήσει την επιρροή της Δύσης στη Μέση Ανατολή, ένας βασικός λόγος για την οργισμένη αντίδραση της στην πρόσφατη συμφωνία αναγνώρισης ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Mossad Yossi Cohen, σύμφωνα με το BBC αξιολογεί πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή –αλλά και παγκοσμίως- από το Ιράν.

Η Τουρκία είναι αντιδημοκρατική εντός και περιπετειώδης, εκτός:
-Η πρόσφατη αντιπαράθεση με την Ελλάδα αναφορικά με τη διεξαγωγή ερευνών ανοιχτά του Καστελόριζου είναι μια σημαντική αιτία αφύπνισης μας αναφορικά με τις επιδιώξεις της Τουρκίας οικονομικά, στρατηγικά, και τοπικά.
Στην Ανατολική μεσόγειο εφαρμόζει επεκτατική πολιτική την οποία αποκαλεί «Mavi Matan», δηλαδή “γαλάζια πατρίδα”, πολιτική που μοιάζει με τις επεκτατικές επιδιώξεις της Κίνας στη Νότιο Σινική Θάλασσα.

Το Καστελόριζο, κάτι περισσότερο από “ένας βράχος” με ένα ωραίο λιμάνι, βρίσκεται χοντρικά δύο χιλιόμετρα από τις αποκαλούμενες “Τουρκικές ακτές”.
Επισκέφθηκα την περιοχή πολλές φορές ανάμεσα στο 2004 και το 2010.
Στην τελευταία μου επίσκεψη σε ένα μαγαζί στο τουρκικό Kas απέναντι από το Καστελόριζο, ο σερβιτόρος από το πάνω μπαλκόνι του μαγαζιού μου έδειξε το Ελληνικό νησί και έκανε την κίνηση σα να πυροβολούσε με ένα πολυβόλο προς τα εκεί.

Στη πραγματικότητα αυτή η δραματική μίμηση αποτυπώνει τη στάση της Τουρκίας συνολικά έναντι της Ελλάδας.
Μάλλον ο νεαρός σερβιτόρος απλά επαναλάμβανε μεταφορικά τις σφαγές που έκαναν κυριολεκτικά το 1922 οι Τούρκοι εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων στη Σμύρνη, μόλις τέσσερις ώρες απόσταση οδηγώντας από το Kas.

Οι Τουρκικές αγριότητες στη Σμύρνη, συνέχεια των γενοκτονιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον των Χριστιανικών μειονοτήτων, έγιναν υπό την ηγεσία και τις απευθείας εντολές του Μουσταφά Κεμάλ, του γνωστού Κεμάλ Ατατούρκ που έχει πει για τους νεκρούς Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στην απόβαση της Καλλίπολης, πως “οι νεκροί κείτονται πλέον σε φιλικό έδαφος”.

Όταν στην Αυστραλία “τιμούμε” αυτά τα λόγια του Κεμάλ είναι σα να αποσιωπούμε τη σφαγή εως και 100.000 Ελλήνων και Αρμενίων στη Σμύρνη.
Αυτή τη χρονιά οι εορτασμοί για την επέτειο της Καλίπολης αναβλήθηκαν λόγω κορονοιού.
Τις επόμενες χρονιές οι Αυστραλοί θα πρέπει να αναλογιστούμε αν θα μετάσχουμε σε εκδηλώσεις επί Τουρκικού εδάφους.

Δεν πρέπει να γινόμαστε αφορμή μιας ανύπαρκτης κανονικότητας η οποία συγκαλύπτει έτσι την επεκτατική αγριότητα της Τουρκίας και να αποσιωπάται έτσι η ευθύνη τους στη γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων το 1915.
Εναλλακτικά, μπορούμε να εορτάζουμε στη Λήμνο.

Είναι το σωστό μέρος να τιμήσουμε τους πεσόντες μας της Καλίπολης, είναι κοντά στα Δαρδανέλια και αρκετά κοντά στην τοξική Τουρκία και αυτή μπορεί να είναι η διαμαρτυρία μας ενάντια στη διαρκή στρατιωτική απειλή της Τουρκίας.
Στο καθεστώς του Ερντογάν αξίζει η καταδίκη μας, όχι η συγχώρεση».

Πηγή: ert

Tags: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert