OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Κόρμπιν κατηγορεί τις ένοπλες δυνάμεις για ανάμειξη στην πολιτική

09/11/2015 - 10:56
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας κατηγόρησε χθες τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ότι διατύπωσε πολιτική θέση δηλώνοντας «ανήσυχος» σε περίπτωση που ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέλθει στην εξουσία, εξαιτίας της άρνησής του να προσφύγει στην πυρηνική αποτροπή.

«Είναι σημαντικό σε μία δημοκρατία ο στρατός να παραμένει πολιτικά ουδέτερος σε κάθε περίσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει ορκιστεί να μη πατήσει ποτέ το «πυρηνικό κουμπί», εάν κάποια μέρα γίνει πρωθυπουργός, και είναι αντίθετος με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών υποβρυχίων Trident.
«Υιοθετώντας δημοσίως πολιτική θέση, ο σερ Νίκολας Χάτον παραβίασε σαφώς αυτήν τη συνταγματική αρχή», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Κόρμπιν διευκρινίζοντας ότι απευθύνθηκε γραπτώς προς τον υπουργό Αμυνας Μάικλ Φάλον ζητώντας του «να λάβει μέτρα για τη διαφύλαξη της ουδετερότητας των ενόπλων δυνάμεων».

Μιλώντας στο BBC, ο στρατηγός Νίκολας Χάτον δήλωσε σήμερα ότι το να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που αποκλείει την προσφυγή στα πυρηνικά όπλα, «θα υπονόμευε σοβαρά» την δύναμη αποτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οταν δε ερωτήθηκε για το πώς αιθάνεται απέναντι στις αντιπυρηνικές δηλώσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικών ενόπλων δυνάμεων απάντησε: «θα με ανησυχούσε εάν αυτή η σκέψη γινόταν εξουσία».
«Οταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν θα προσφύγουμε ποτέ στη δύναμη αποτροπής, απαντώ ότι η δύναμη αποτροπής χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό κάθε μέρας και ότι στόχος της είναι να μην χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί διότι έχουμε επιτύχει να αποτρέψουμε» τους εχθρούς μας, δήλωσε ο Νίκολας Χάτον.

Σε άλλη του συνέντευξη στο Sky News δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «εγκαταλείπει τους συμμάχους του» αρνούμενο να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει την πρόθεση να επεκτείνει στη Συρία τις αεροπορικές επιδρομές που η βρετανική πολεμική αεροπορία πραγματοποιείσ το Ιράκ, αλλά περιμένει τη δημιουργία «συναίνεσης», κυρίως με το Εργατικό Κόμμα, για να θέσει την πρόταση προς ψήφισιν στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Χθες, ο Τζέρεμι Κόρμπιν και ο Ντέιβιντ Κάμερον συμμετείχαν από κοινού στις εκδηλώσεις της παραδοσιακής «Κυριακής της Μνήμης» , στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, με την παραδοσιακή παπαρούνα στο πέτο, τραγούδησε αυτήν τη φορά τον εθνικό ύμνο, αφού πριν από λίγες εβδομάδες είχε επικριθεί για το ότι απέφυγε να το κάνει σε άλλη επίσημη εκδήλωση, αλλά κατηγορήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ότι «δεν υποκλίθηκε αρκετά» για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών αφού κατέθεσε το στεφάνι του.

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΟΡΜΠΙΝ

Related Posts

Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο απολογισμός των θυμάτων σε Ιράν, Ισραήλ, Λίβανο και τις χώρες του Κόλπου

12/03/2026 - 22:56
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Συντρίβουμε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ – Μαριονέτα των IRGC ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ»

12/03/2026 - 22:38
F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα: Αντιδρούν Αμερικανοί βουλευτές

12/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1922 η Άγκυρα αρνείται το σχέδιο ανακωχής πριν εκκενωθεί η Σμύρνη και η Θράκη

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο απολογισμός των θυμάτων σε Ιράν, Ισραήλ, Λίβανο και τις χώρες του Κόλπου

Νετανιάχου: «Συντρίβουμε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ – Μαριονέτα των IRGC ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ»

Τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα: Αντιδρούν Αμερικανοί βουλευτές

Ιράν: Στο στόχαστρο ισραηλινών επιθέσεων η παραστρατιωτική δύναμη Basij – Βομβαρδίζεται η Τεχεράνη

Νέος συναγερμός για κατασκοπεία στη Σούδα: Συνελήφθη ένας Πολωνός

IDF: Καρέ – καρέ οι χερσαίες μάχες στο νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ [vid]

Τα ελληνικά F-16 προστατεύουν τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και συνεκπαιδεύονται με MiG-29 [pics]

Top News

Πέθανε ο μουσικός Γιάννης Ευσταθίου, που ήταν μέλος του συγκροτήματος O.P.A.

Σάκης Τανιμανίδης: Το τηλεπαιχνίδι «Boom» το έκανα για τα λεφτά και ήταν αποτυχία

Θοδωρής Ρωμανίδης: Δεν έχουν χολέρα οι άνθρωποι που παίζουν σε ριάλιτι, όλοι είναι καλοδεχούμενοι στη σκηνή

Οι χρήστες του X αποθεώνουν τον Akyla μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο κλιπ για το «Ferto»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert