OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με τον Εμανουέλ Μακρόν

19/08/2019 - 12:36
Τζόνσον
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις 22 Αυγούστου για να συζητήσουν το θέμα του Brexit, αλλά και τις κρίσεις στο Ιράν και τη Συρία, ανακοίνωσε αξιωματούχος του γραφείου του Γάλλου προέδρου.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον για γεύμα εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, του οποίου θα προηγηθούν δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη. Και στην συνέχεια, το επόμενο σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G7, ο βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο ελπίζει ότι θα συνομολογήσει φιλόδοξη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μετά το Brexit.

«Θα συζητηθεί το θέμα του Brexit με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές που συμφωνήθηκαν μεταξύ των 27, αλλά επίσης και η διμερής σχέση, καθώς και το σύνολο των διεθνών θεμάτων που αφορούν τις δύο χώρες μας και απαιτούν στενή συνεργασία (Ομάδα των 7, Ιράν Συρία…)», διευκρινίζει το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στο Λονδίνο, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος Τζον ΜακΝτόνελ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να συγκληθεί αμέσως για να συζητήσει το Brexit, έπειτα από την διαρροή κυβερνητικών εγγράφων που προβλέπουν πιθανές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων στην περίπτωση της μη συντεταγμένης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι η χώρα του θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή άνευ μεταβατικής συμφωνίας, στις 31 Οκτωβρίου.

Οι εκκλήσεις του για την επαναδιαπραγμάτευση της υπάρχουσας συμφωνίας έχουν μέχρι στιγμής απορριφθεί από τις Βρυξέλλες. Αυτό θέτει το Ηνωμένο Βασίλειο σε πορεία μη συντεταγμένης εξόδου, η οποία, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν από τους Sunday Times, θα προκαλέσει συμφόρηση στα βρετανικά λιμάνια, θα αυξήσει τον κίνδυνο δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και θα πλήξει σοβαρά την πέμπτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Για τον Τζον ΜακΝτόνελ, η επαπειλούμενη κρίση ενόψει Brexit, απαιτεί την πρόωρη διακοπή της θερινής ανάπαυλας του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Τώρα υπάρχει η ανάγκη να επιστρέψουν οι βουλευτές, διότι χρειαζόμαστε τώρα χρόνο για να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση γι΄αυτό», δήλωσε ο ΜακΝτόνελ στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC.

Η επαναλειτουργία του κοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Το Εργατικό Κόμμα είναι αντίθετο με ένα Brexit χωρίς συμφωνία και επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης Τζόνσον και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού εθνικής ενότητας υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν με στόχο την καθυστέρηση του Brexit.

Ο Τζον ΜακΝτόνελ δήλωσε ότι υπάρχει στο κοινοβούλιο η απαραίτητη πλειοψηφία για την ματαίωση του μη συντεταγμένου Brexit και ότι ο Κόρμπιν θα συνομιλήσει την επόμενη εβδομάδα με αντιπάλους του πολιτικούς ηγέτες για να συζητήσουν την ενδεδειγμένη προσέγγιση για να επιτευχθεί αυτό.

Tags: BREXITBREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35
Μαδούρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

05/12/2025 - 11:14
Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert