OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικοί πυροβολούν κατά διαδηλωτών! [pics, video]

25/08/2019 - 20:27
Χονγκ Κονγκ
Share on FacebookShare on Twitter

Αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά με το πυροβόλο όπλο του σήμερα, και η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού κατά ριζοσπαστών διαδηλωτών, ένα περιστατικό που σημειώνεται πρώτη φορά στην πρώην βρετανική αποικία η οποία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας.

«Απ’ ότι καταλαβαίνω, ένας συνάδελφος πυροβόλησε με το όπλο του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ένας ένστολος αστυνομικός πυροβόλησε», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ, ο Λεούνγκ Κγουόκ Γιν, στους δημοσιογράφους, ενώ σφοδρές ταραχές είχαν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας και της αστυνομίας στο Τσουέν Γουάν, σχεδόν 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Δεν κατέστη δυνατόν να γίνει γνωστό ποιος ήταν ο στόχος του πυροβολισμού, αλλά είναι η πρώτη φορά που ανοίγει πυρ από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις, πριν από τρεις μήνες. Το ημιαυτόνομο έδαφος, ένα από τα μεγάλα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά κέντρα, μαστίζεται από τον Ιούνιο από τη σοβαρότερη πολιτική κρίση του μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997.

 

 

Το κίνημα διαμαρτυρίας που γεννήθηκε από τη αντίθεση σε ένα σχέδιο νόμου, που πλέον δεν ισχύει και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, εξελίχθηκε σε μια γενικότερη εκστρατεία για περισσότερη δημοκρατία και προστασία των τοπικών ελευθεριών απέναντι στο Πεκίνο.

Χιλιάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησαν σήμερα μια ακόμη πορεία σε ήρεμο κλίμα, υπό καταρρακτώδη βροχή, προς τη συνοικία του Τσουέν Γουάν. Ωστόσο ριζοσπάστες διαδηλωτές έστησαν ένα οδόφραγμα και πέταξαν πέτρες και κοκτέιλ Μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Αφού πρώτα έριξε δακρυγόνα χωρίς να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η μονάδα της αστυνομίας για την καταστολή έκανε χρήση αντλιών νερού κατά των διαδηλωτών.

Μια ένδειξη της κλιμάκωσης, οι δυνάμεις της τάξης που μέχρι σήμερα δήλωναν ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τακτική διάλυσης παρά μόνο σε περίπτωση «διατάραξης της δημόσιας τάξης σε ευρεία κλίμακα».

Η πρακτική αυτή που είναι συνήθης στη Δύση, στο Χονγκ Κονγκ συνιστά μεγάλη νεωτερικότητα καθώς έως σήμερα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά των διαδηλωτών. Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ είναι λόγω αυτού πολύ ευαίσθητοι όσον αφορά τη χρήση τους.

«Με την αστυνομία και τους διαδηλωτές που ο καθένας ριζοσπαστικοποιείται, οι αντλίες νερού θα χρησιμοποιούνται περισσότερο στο μέλλον», προέβλεψε ο Φονγκ, ένας διαδηλωτής όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε video από την βίαιη διαδήλωση:

▶️ Hong Kong police fire teargas at protesters

👉Hong Kong Braces For New Protestshttps://t.co/oCJ5Mx1prj pic.twitter.com/XTENVx2bNb

— The Voice of America (@VOANews) August 25, 2019

Φωτο: REUTERS

Tags: ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥΔΑΚΡΥΓΟΝΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

26/12/2025 - 12:49
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

26/12/2025 - 12:06
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

26/12/2025 - 11:39

Διαβάστε Επίσης

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert