OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Ανακοίνωσαν πως δέχθηκαν πάνω από 10 νέες επιδρομές των ΗΠΑ

19/03/2025 - 05:03
Ισραήλ

US CENTCOM via X/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Τουλάχιστον 10 αεροπορικές επιδρομές της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν τομείς της Υεμένης ελεγχόμενους από τους Χούθι αργά χθες Τρίτη (18.3.2025) το βράδυ, ανάμεσά τους την πρωτεύουσα Σανάα, τη Χοντάιντα (δυτικά), όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, και τη Σαάντα (βόρεια), το λίκνο του κινήματος ανταρτών που υποστηρίζεται από το Ιράν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης προσκείμενα σ’ αυτό και αυτόπτες μάρτυρες.

Το νέο κύμα πληγμάτων ακολουθεί αυτό πριν από μερικά 24ωρα στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 53 άνθρωποι, σύμφωνα με το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ιδρυτών και ηγετών του, εξαιτίας της απόφασής του να ξαναρχίσει τις επιθέσεις του εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αμερικανικό πλήγμα» έβαλε στο στόχαστρο «την επαρχία Σαάντα», ανέφεραν το πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχεται από τους Χούθι, και το επίσης προσκείμενο στους αντάρτες τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο για τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς στη Σαάντα. Το Αλ Μασίρα αναφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα σε τέσσερα ακόμη πλήγματα. Βομβαρδισμοί έγιναν επίσης στην επαρχία Χατζά, κατά την ίδια πηγή.

Νωρίτερα χθες, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση εναντίον «της βάσης Νεβατίμ», στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ, λέγοντας πως χρησιμοποίησαν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο «Παλαιστίνη 2». Από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη.

Επρόκειτο για την πρώτη επίθεση εναντίον του Ισραήλ από την Υεμένη αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας τη 19η Ιανουαρίου. Ακολούθησε τη σειρά μαζικών ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακο με πάνω από 400 νεκρούς.

Οι Χούθι, που πρόσκεινται στην Τεχεράνη, καταδίκασαν τους πολύνεκρους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κι υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την κλιμάκωση, αφού απείλησαν πρόσφατα να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων κατ’ αυτούς συνδεόμενων με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Καταδικάζουμε την επανέναρξη της επίθεσης του σιωνιστή εχθρού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και τη στοχοποίηση άοπλων αμάχων», ανέφερε το ανώτατο πολιτικό συμβούλιο του κινήματος σε ανακοίνωσή του.

«Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα αφεθεί μόνος σε αυτή τη μάχη, η Υεμένη θα συνεχίσει να (τον) υποστηρίζει και να εντείνει τη σύγκρουση», συμπλήρωσε το ανώτατο πολιτικό συμβούλιο των Χούθι στην ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο αεροπορικά πλήγματα εναντίον προπυργίων των Χούθι στην Υεμένη. Οι βομβαρδισμοί στη Σανάα και αλλού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 53 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 98, σύμφωνα με τους Χούθι. Σκοτώθηκαν πολλοί ηγέτες των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν, διαβεβαίωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣΗΠΑΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert