OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

CIA: Το βίντεο και η μέθοδος «στρατολόγησης» Ρώσων που είναι δυσαρεστημένοι με τον Πούτιν [vid]

16/05/2023 - 10:56
CIA
Share on FacebookShare on Twitter

Η αμερικανική CIA παρακίνησε χθες, Δευτέρα, τους Ρώσους να της παράσχουν πληροφορίες για τη χώρα τους, με βίντεο που ανήρτησε στην εφαρμογή Telegram και το οποίο απευθύνεται στους δυσαρεστημένους από την πολιτική του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το σύντομο βίντεο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της κύριας υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάζει ένα Ρώσο δημόσιο υπάλληλο και τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους με ένα παιδί, οι οποίοι περνούν προφανώς δύσκολα και αναρωτιούνται αν η ζωή τους ανταποκρίνεται στα όνειρά τους.

Εκείνη λέει πως οι Ρώσοι μπορούν να ενεργήσουν για να βελτιώσουν τα πράγματα, παρέχοντας πληροφορίες στη CIA και να παραμείνουν παράλληλα, κατ’ εκείνη, πατριώτες. Δείχνει επίσης πώς να το κάνουν, χρησιμοποιώντας τη μηχανή πλοήγησης Tor για να αποκτήσουν πρόσβαση στο «dark web», το «σκοτεινό διαδίκτυο», και τα εργαλεία κρυπτογράφησης των επικοινωνιών.

Почему я пошел на контакт с ЦРУ: мое решениеhttps://t.co/mhQbzet5X2 pic.twitter.com/1Uj4POAOmm

— CIA (@CIA) May 15, 2023

«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε πρόσωπα αξιόπιστα που να μπορούν να μας πουν αυτή την αλήθεια», γράφει η υπηρεσία στο βίντεό της. «Οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι πιο πολύτιμες απ’ ό,τι πιστεύετε». Η CIA διευκρινίζει πως ελπίζει να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που εργάζονται στους τομείς των πληροφοριών, της διπλωματίας, της επιστήμης και τεχνολογίας και άλλους και πως ενδιαφέρεται για κάθε είδους πληροφορίες, περιλαμβανομένων πολιτικών και οικονομικών.

Οι τρόποι και μέθοδος προσέγγισης

Η αμερικανική υπηρεσία έχει ήδη χρησιμοποιήσει άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως επικεντρώνεται πλέον στο κρυπτογραφημένο δίκτυο Telegram επειδή είναι το κύριο μέσο ενημέρωσης των Ρώσων για όλα τα θέματα, από την πολιτική μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος της CIA.

Η υπηρεσία ελπίζει πως, δείχνοντας απλά μέσα για να διαρρέουν πληροφορίες στο «dark web», η CIA θα πείσει τους διστακτικούς να κάνουν το βήμα. «Στόχος μας είναι να τους παράσχουμε μέσα ασφαλή που να καθιστούν δυνατό να έρθουν σε επαφή μαζί μας», δήλωσε ο υπεύθυνος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να προκαλέσουν εξέγερση ή αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, όμως ελπίζουν ότι ορισμένοι Ρώσοι θα δουν ένα τρόπο για να βοηθήσουν τη χώρα τους να προχωρήσει παρέχοντας πληροφορίες στη CIA, υπογράμμισε.  Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον μπλοκαρισμένα στη Ρωσία, είχαν αποτελέσματα. «Επικοινωνήστε μαζί μας», επέμεινε η CIA. «Ίσως οι άνθρωποι γύρω σας να μην θέλουν την αλήθεια. Εμείς τη θέλουμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο της CIA:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία από Youtube

Tags: CIATELEGRAMΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΗΠΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Να μ’ αγαπάς - spoiler: Ο Άγγελος σώζει τον Ορφέα από τη μανία του Λευτέρη

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα πρς Αθήνα στα Μάλγαρα - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert