Επίθεση στο Κίεβο: «Προσπαθούν να μας αφανίσουν από προσώπου γης…»

«Ο αεροπορικός συναγερμός δεν σταματά… Θέλουν να μας αφανίσουν… σας παρακαλώ, μείνετε στα καταφύγια…», ήταν η πρώτη έκκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την επίθεση από ρωσικούς πυραύλους που δέχθηκε το Κίεβο.

«Η 229η ημέρα του ολοκληρωτικού πολέμου. Την 229η μέρα προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Εντελώς. Να καταστρέψουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους στο δρόμο για δουλειά στο Ντνίπρο και το Κίεβο.

Ο αεροπορικός συναγερμός δεν σταματά σε όλη την Ουκρανία. Υπάρχουν πύραυλοι που χτυπούν. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μην αφήνετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Ας κρατηθούμε και ας είμαστε δυνατοί», ήταν η έκκληση του Ζελένσκι μέσω Telegram.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ανέφερε πως η επίθεση στο Κίεβο και τις άλλες πόλεις δείχνει πως «Η Ρωσία δεν είναι ικανή να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης, αλλά ικανή να δολοφονήσει αμάχους

«Εσκεμμένες επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου, της Ζαπορίζια και του Ντνίπρο — άλλη μια απόδειξη της τρομοκρατικής ανεπάρκειας του Κρεμλίνου. Η Ρωσία δεν είναι ικανή να πολεμήσει στο πεδίο της μάχης, αλλά είναι ικανή να δολοφονήσει αμάχους. Αντί να μιλάμε χρειαζόμαστε αεράμυνα, MLRS, βλήματα μεγαλύτερου βεληνεκούς», έγραψε στο Twitter ο Ποντόλιακ.