OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Εσωτερικός «πόλεμος» στις ΗΠΑ – Ζητούν από τον Τραμπ να αναθεωρήσει σχετικά με τη Συρία

07/10/2019 - 16:40
Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ να «αναθεωρήσει την απόφασή του» για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, εκτιμώντας ότι αυτή η επιλογή θα προκαλέσει χάος.

«Δεν είναι ποτέ προς το εθνικό συμφέρον μας να εγκαταλείπουμε έναν σύμμαχο που μας βοήθησε να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Γκρέιαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Channel.

«Αυτή η παρορμητική απόφαση του προέδρου θα διαλύσει όλα όσα έχουμε κερδίσει, θα βυθίσει την περιοχή σε μεγαλύτερο χάος».

«Εάν αυτό το σχέδιο», με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων, «εφαρμοστεί, θα καταθέσω ψήφισμα στη Γερουσία με το οποίο θα ζητώ να ανακαλέσουμε αυτήν την απόφαση. Αναμένω ότι θα τύχει της ευρείας στήριξης και των δύο κομμάτων» έγραψε νωρίτερα ο γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, σε ένα tweet.

* Ensures ISIS comeback.
* Forces Kurds to align with Assad and Iran.
* Destroys Turkey’s relationship with U.S. Congress.
* Will be a stain on America’s honor for abandoning the Kurds.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) October 7, 2019


Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ «εγγυάται την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους» και «η εγκατάλειψη των Κούρδων θα είναι μια κηλίδα στην τιμή της Αμερικής» προειδοποίησε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι θα ήθελε να αφήσει τους πρωταγωνιστές της συριακής σύρραξης να «διευθετήσουν οι ίδιοι την κατάσταση».

Αν και στενός σύμμαχος του μεγιστάνα, ο Γκρέιαμ είχε ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, την οποία είχε ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος στα τέλη του περασμένου έτους.

Κυρώσεις εν μέσω «θύελλας»

O Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ απείλησε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του Κογκρέσου για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στη στρατιωτική επιχείρησή της και εισβάλει στη βόρεια Συρία.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιβάλω κυρώσεις στον στρατό της Τουρκίας και την οικονομία τους, εάν πατήσουν το πόδι τους στη Συρία», είπε ο Γκρέιαμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, όπου προειδοποίησε πως οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θα έχουν «μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή» με την απόφαση αυτή.

Ο Γκρέιαμ, από τους στενότερους συμμάχους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, απέρριψε την άποψη ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί.

«Μου αρέσει ο πρόεδρος Τραμπ, έχω προσπαθήσει να τον βοηθήσω. Για εμένα, όλο αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό. Το να λέμε στους Αμερικανούς πολίτες ότι το «ISIS καταστράφηκε στη Συρία» δεν είναι αλήθεια» υπογράμμισε, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ISISΗΠΑΙΣΛΑΜΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

19/12/2025 - 22:07
Βόρεια Μακεδονία
ΚΟΣΜΟΣ

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

19/12/2025 - 21:38
Βενεζουέλα - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

19/12/2025 - 20:46

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert