Φονικά πλήγματα του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο: «Η Χεζμπολάχ παραβίασε την εκεχείρια»

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την κατάπαυση του πυρός, έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού

Onalert Newsroom
Έκρηξη στο νότιο Λίβανο REUTERS/Mahmoud Hassano

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε μια αίθουσα προσευχής στον νότιο Λίβανο, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, λίγη ώρα αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πλήγματα σε απάντηση, όπως λέει, για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τη Χεζμπολάχ.

Από τα πλήγματα του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο χτυπήθηκε η στέγη μιας αίθουσας προσευχής στο κοιμητήριο της κοινότητας Τεμπνίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI, με τους IDF να κάνουν λόγο για αντίποινα στη Χεζμπολάχ.

Η κοινότητα αυτή απέχει περίπου εννέα χιλιόμετρα νότια της Τύρου και δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. Τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την κατάπαυση του πυρός, έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού.

Στις 22 Ιουνίου 2026, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ζητώντας τους όμως να αποφύγουν το τμήμα της κοινότητας που βρίσκεται εντός της «ζώνης ασφαλείας» που έχει δημιουργήσει το Ισραήλ.

Η ζώνη αυτή είναι μια περιοχή όπου οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους και εκτείνεται σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, κατά μήκος των συνόρων. Ο στόχος είναι να χρησιμεύσει ως «ζώνη προστασίας» για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Ηχηρό μήνυμα» Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στην Τουρκία για τουρκολιβυκό μνημόνιο και καλώδιο GSI: Τριμερής συνάντηση για αμυντική συνεργασία

Οι τρεις πλευρές καταδίκασαν εκ νέου το τουρκολιβυκό μνημόνιο και έστειλαν «μήνυμα» στην Τουρκία για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης