OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ασία

27/07/2020 - 11:15
κορονοϊός
Share on FacebookShare on Twitter

Εντείνονται οι φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στις ασιατικές χώρες. Ορισμένες εξ αυτών επιβάλλουν ξανά περιοριστικά μέτρα, τη στιγμή που η Αυστραλία καταγράφει ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων.

Στην Κίνα καταγράφηκε σήμερα Δευτέρα ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στην κοινότητα από τις αρχές Μαρτίου, με συνολικά 57 κρούσματα σε σύνολο 61 νέων μολύνσεων. Στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ αναφέρθηκαν για πέμπτη συνεχή ημέρα νέα κρούσματα και στην επαρχία Τζιλίν δύο νέα κρούσματα, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα την επιβολή νέων περιορισμών από την Τετάρτη, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενώ τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή φαγητού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται στους κατοίκους της πόλης να δειπνούν σε εστιατόρια. Από τα τέλη Ιανουαρίου περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την COVID -19 στο Χονγκ Κονγκ και 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι αρχές στην Αυστραλία προειδοποίησαν ότι το lockdown των έξι εβδομάδων που επιβλήθηκε σε περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας Βικτώρια ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο, αφού η χώρα κατέγραψε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Σήμερα στη Βικτώρια καταγράφηκαν 532 νέες μολύνσεις και έξι ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην πολιτεία σε 77.

Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τηλεργασία και να υιοθετήσουν άλλα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Η Ιαπωνία έχει αποφύγει τα μαζικά κρούσματα όμως την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο και σε άλλα αστικά κέντρα, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Εξάλλου το Βιετνάμ απομακρύνει 80.000 ανθρώπους, κυρίως ντόπιους τουρίστες, από την πόλη Ντα Ναν αφού τρεις κάτοικοί της βρέθηκαν θετικοί στην COVID -19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Το Βιετνάμ βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού, αφού το Σάββατο επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην κοινότητα από τον Απρίλιο και άλλα τρία κρούσματα την Κυριακή, όλα στη Ντα Ναν.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε αναμένεται να αναφερθεί κυρίως στην επιδημία covid-19 και την οικονομία κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους σήμερα, εν μέσω ανόδου των κρουσμάτων. Η Μανίλα εξετάζει αν θα πρέπει να επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς, αφού μετά τη χαλάρωση των μέτρων παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων, με 62.326 μολύνσεις να έχουν αναφερθεί από την 1η Ιουνίου.

Εξάλλου τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η μεθοριακή πόλη Κεσόνγκ τέθηκε σε καραντίνα αφού ένας άνθρωπος που είχε αυτομολήσει στη Νότια Κορέα πριν τρία χρόνια επέστρεψε αυτό τον μήνα στη χώρα με συμπτώματα κορονοϊού. Αν επιβεβαιωθεί, αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο κρούσμα της COVID -19 στη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα από την πλευρά της έχει αναφέρει περισσότερα από 14.000 νέα κρούσματα και 298 θανάτους από την αρχή της επιδημίας. Οι 113 μολύνσεις που καταγράφηκαν το Σάββατο στη χώρα ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από τις 31 Μαρτίου.

Η Ινδονησία αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 κρούσματα σήμερα, ξεπερνώντας την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην ανατολική Ασία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΣΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

FPV drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

24/12/2025 - 21:38
Ρωσία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

24/12/2025 - 20:57
Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

24/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert