OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

G7: Πιο κοντά από ποτέ μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

26/08/2019 - 18:25
G7
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως οι συζητήσεις στην G7 δημιούργησαν «τις προϋποθέσεις μιας συνάντησης και άρα μιας συμφωνίας» ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ιράν Χασάν Ροχανί για την κρίση σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως ελπίζει ότι αυτή η συνάντηση μπορεί να διοργανωθεί «εντός των ερχόμενων εβδομάδων». «Τίποτα δεν είναι τελειωμένο, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα», προειδοποίησε στη διάρκεια της τελικής συνέντευξης Τύπου της συνόδου κορυφής του Μπιαρίτς.

«Δύο πράγματα είναι πολύ σημαντικά για εμάς: το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και αυτή η κατάσταση δεν πρέπει ποτέ να απειλήσει την περιφερειακή σταθερότητα», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτό που ελπίζω είναι πως μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, στη βάση αυτών των συνομιλιών, μπορεί να καταφέρουμε να δούμε μια σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Πρόεδρο Ροχανί και στον Πρόεδρο Τραμπ».

Οι Τραμπ και Ροχανί αναμένεται να βρίσκονται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το «καλό προαίσθημα» του Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι ρεαλιστικό να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να συναντηθεί μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί.

«Έχω ένα καλό προαίσθημα. Πρέπει να ξέρουν να παίζουν καλά το παιχνίδι, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεν μπορούν να κάνουν ότι λένε ότι πρόκειται να κάνουν, επειδή αν το πράξουν, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πραγματικά πολύ βίαιη δύναμη. Οπότε, πιστεύω ότι θα είναι καλοί», είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς.

«Πιστεύω ότι θα θέλει (ο Ροχανί) μια συνάντηση και να εξομαλύνουν την κατάστασή τους. Έχουν λαβωθεί σοβαρά».

Παράλληλα απέκλεισε οι ΗΠΑ να δώσουν αντισταθμίσματα στην Τεχεράνη για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στην ιρανική οικονομία, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Η επίσκεψη του Ιρανού ΥΠΕΞ

Ο  υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ πραγματοποιεί συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) σχετικά με την εξεύρεση των συνθηκών εκείνων που θα αποκλιμάκωναν τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, δήλωσε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Ζαρίφ ήρθε την Παρασκευή στο Παρίσι με ιρανικές προτάσεις που προφανώς θα πρέπει να βελτιωθούν. Χθες έγιναν αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στους ηγέτες της Ομάδας και είναι σημαντικό τώρα να ενημερωθεί ο Ζαρίφ ώστε να συνεχίσει να μειώνεται το χάσμα…σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσαμε να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις και να δημιουργήσουμε χώρο για τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε η πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: G7ΓΑΛΛΙΑΗΠΑΙΡΑΝΜΑΚΡΟΝΡΟΧΑΝΙΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

19/12/2025 - 14:16
SBU - QENDIL
ΚΟΣΜΟΣ

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

19/12/2025 - 13:53
Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

19/12/2025 - 13:39

Διαβάστε Επίσης

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert