OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο Σολτς «καλπάζει» στις δημοσκοπήσεις και κάνει άνοιγμα στους «Πράσινους»

05/09/2021 - 15:03
Γερμανία - Όλαφ Σολτς
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την καγκελαρία της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θέλει να ηγηθεί της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης σχηματίζοντας μια κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή των Πρασίνων, αν και δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί και την υποστήριξη ενός τρίτου κόμματος για να έχει μια σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο Σολτς και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι των συντηρητικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ενόψει των εθνικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες υπόσχονται πολλαπλές επιλογές συνασπισμού και ασυνήθιστα περίπλοκες διαπραγματεύσεις.

«Θα ήθελα να κυβερνήσω μαζί με τους Πράσινους», δήλωσε σήμερα ο Σολτς στην εφημερίδα Tagesspiegel και πρόσθεσε πως οι προτάσεις πολιτικής των δύο κομμάτων αλληλοεπικαλύπτονται σε πολλά σημεία.

Το SPD και οι Πράσινοι θέλουν αμφότεροι να αυξήσουν τον εθνικό ελάχιστο μισθό στα 12 ευρώ την ώρα, από τα 9,60 ευρώ που είναι σήμερα, να αυξήσουν τους φόρους για τους πολύ πλούσιους και να επιταχύνουν τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να τηρηθούν οι κλιματικοί στόχοι. Αμφότεροι υποστηρίζουν επίσης τη στενότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σολτς

Με την Μέρκελ να σχεδιάζει να αποχωρήσει μετά τις εκλογές, η πτώση, που καταγράφει ο συντηρητικός συνασπισμός υπό τον υποψήφιό του για την καγκελαρία Άρμιν Λάσετ, είναι σημαντική έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία και τέσσερις διαδοχικές νίκες σε εθνικές εκλογές.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του, ο Λάσετ παρουσίασε την Παρασκευή μια «ομάδα για το μέλλον» και επιτέθηκε στον Σολτς επειδή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού με το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά). Συντηρητικοί λένε πως ένας τέτοιος κοκκινο-πρασινο-κόκκινος συνασπισμός θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη απόκλιση από το κέντρο.

Ο Σολτς απέρριψε τις κατηγορίες και αποστασιοποιήθηκε από το Die Linke, το οποίο χαρακτήρισε όχι κατάλληλο για να κυβερνήσει όσο αρνείται να δεσμευτεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, τη διατλαντική σύμπραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

«Οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι διαπραγματεύσιμες», δήλωσε ο Σολτς.

Η τελευταία δημοσκόπηση του Insa για την εφημερίδα Bild am Sonntag δίνει στο SPD του Σολτς 25% και στον συνασπισμό CDU/CSU του Λάσετ 20%. Οι Πράσινοι βρίσκονται στο 16%, οι φιλελεύθεροι του FDP στο 13%, οι ακροδεξιοί του AfD στο 12% και το Die Linke στο 7%.

Αυτό σημαίνει πως ο συνασπισμός με τους Πράσινους, που προτιμά ο Σολτς, δεν θα έπαιρνε αρκετές ψήφους και θα χρειαζόταν η υποστήριξη των CDU/CSU, του FDP ή του Die Linke. Όλα τα κόμματα αποκλείουν ένα συνασπισμό με την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: SPDΑΡΜΙΝ ΛΑΣΕΤΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΠΡΑΣΙΝΟΙ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert