OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς παρέδωσε ακόμα δύο σορούς ομήρων στο Ισραήλ: «Ταυτοποιήθηκε η μία, ανήκει στον Ρόνεν Ένγκελ»

19/10/2025 - 10:30
Ισραήλ

Courtesy of Bring Them Home Now/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα (19.10.2025) ότι ταυτοποίησαν τη σορό του Ρόνεν Ένγκελ, του ενός εκ των δύο θανόντων ομήρων, οι σοροί των οποίων παραδόθηκαν χθες, Σάββατο (18.10.2025) από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι «ενημέρωσε την οικογένεια του ομήρου Ρόνεν Ένγκελ» για την επιστροφή της σορού του στο Ισραήλ, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην ανακοίνωση αυτή, το Ισραήλ δηλώνει ξανά ότι δεν θα κάνει «κανέναν συμβιβασμό» και ότι δεν θα φεισθεί προσπαθειών έως ότου όλοι οι θανόντες όμηροι που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας επαναπατριστούν.

Military representatives notified the family of Ronen Engel, 54, that his body was returned to Israel by Hamas last night, following his identification by forensic experts.

The second body Hamas handed over is still undergoing an identification process. pic.twitter.com/b0alkhZtZO

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 19, 2025

Ο 54χρονος Ρόνεν Ένγκελ, κάτοικος του κιμπούτς Νιρ Οζ, στο νότιο Ισραήλ, είχε απαχθεί από το σπίτι του και σκοτωθεί στις 7 Οκτωβρίου του 2023 κατά την επίθεση άνευ προηγουμένου μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και το πτώμα του είχε μεταφερθεί στον παλαιστινιακό θύλακα. Ο θάνατός του είχε ανακοινωθεί από το Ισραήλ την 1η Δεκεμβρίου του 2023.

Η σύζυγός του Καρίνα και οι δύο κόρες τους Γιουβάλ και Μίκα είχαν επίσης απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου του 2023, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθερες κατά την πρώτη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που είχε συναφθεί με τη Χαμάς τον Νοέμβριο του 2023, ύστερα από 52 ημέρες που κρατούνταν.

Δύο σοροί, η μία εκ των οποίων του Ρόνεν Ένγκελ, παραδόθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας χθες το βράδυ στη Γάζα, προτού μεταφερθούν σε ιατροδικαστικό κέντρο για να ταυτοποιηθούν. Σήμερα το πρωί, οι ισραηλινές αρχές δεν είχαν ακόμη ανακοινώσει την ταυτοποίηση της άλλης σορού που παραδόθηκε χθες.

Βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου ύστερα από δύο χρόνια πολέμου που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς όφειλε να απελευθερώσει όλους τους ομήρους, ζωντανούς και νεκρούς, που εξακολουθούσε να κρατάει, το αργότερο ως τις 13 Οκτωβρίου.

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα απελευθέρωσε εγκαίρως τους 20 τελευταίους εν ζωή ομήρους που κρατούσε, αλλά μέχρι στιγμής έχει παραδώσει μόνον 12 από τις 28 σορούς θανόντων ομήρων που βρίσκονταν υπό την κατοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert