«Η Ρωσία κινδυνεύει να χάσει το Λουγκάνσκ» λέει το βρετανικό ΥΠΑΜ

Η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι δυνάμεις της διαθέτουν επαρκείς εφεδρείες ή επαρκές ηθικό για να επικρατήσουν, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στην καθιερωμένη ενημέρωσή του.

Η Ουκρανία συνεχίζει την αντεπίθεσή της στα βορειοανατολικά, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν δημιουργήσει μια αμυντική γραμμή κατά μήκος των συνόρων του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο.

«Οποιαδήποτε σημαντική απώλεια εδάφους στο Λουγκάνσκ θα υπονομεύσει αναμφισβήτητα τη στρατηγική της Ρωσίας. Η Ρωσία πιθανότατα θεωρεί σημαντική τη διατήρηση του ελέγχου αυτής της ζώνης επειδή από αυτήν διέρχεται μια από τις λίγες κύριες διαδρομές ανεφοδιασμού που η Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει, αυτή από την περιοχή του Μπέλγκοροντ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι ουκρανικές αρχές ανακάλυψαν χθες περισσότερα από 440 πτώματα σε ομαδικό τάφο στο Ιζιούμ. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν θάλαμοι βασανιστηρίων στην περιοχή Χάρκοβο, η οποία ήταν επί μήνες υπό ρωσική κατοχή και την οποία απελευθέρωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

«Υπάρχουν ήδη σαφείς ενδείξεις βασανιστηρίων, ταπεινωτικής μεταχείρισης ανθρώπων», είπε ο Ζελένσκι, ζητώντας διεθνή απάντηση. «Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι Ρώσοι στρατιώτες, των οποίων οι θέσεις δεν ήταν μακριά από αυτό το μέρος, πυροβολούσαν τους θαμμένους ‘για πλάκα’».