OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Η μεγαλειώδης και «αποκαλυπτική» στρατιωτική παρέλαση [pics]

01/10/2019 - 10:11
Κίνα
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα εορτάζει σήμερα την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της χώρας στην πρωτεύουσά της, το Πεκίνο.

Πρώτοι παρέλασαν οι κινέζοι κυανόκρανοι, με τα μπλε κράνη και τα φουλάρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συνολικά συμμετείχαν 15.000 στρατιώτες και 580 άρματα μάχης, ενώ επιδείχθηκαν προηγμένα οπλικά συστήματα, όπως φορτηγά με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του σπουδαίου έθνους», τόνισε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, για πολλούς είναι ο ισχυρότερος ηγέτης της Κίνας από την περίοδο του Μάο Τσετούνγκ, στην ομιλία του με την οποία άρχισαν οι εορτασμοί.

«Η Κίνα αύριο θα ευημερεί περισσότερο», διαβεβαίωσε, διατρανώνοντας την πρόθεση της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας να συνεχίσει στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης.

Τα σημεία αναφοράς της παρέλασης

Οι κυανόκρανοι οι οποίοι τέθηκαν επικεφαλής της παρέλασης έχουν συμμετάσχει σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβερία, στο Μαλί, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στον Λίβανο, στο Σουδάν και στο Νότιο Σουδάν.

Η Κίνα έχει αναπτύξει πάνω από 40.000 στελέχη του στρατιωτικού προσωπικού της σε 24 ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, με 13 κινέζους κυανόκρανους να έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στα μέτωπα ή σε επιχειρήσεις. Πάνω από 2.500 κινέζοι στρατιωτικοί συμμετέχουν το τρέχον διάστημα σε τέτοιου είδους διεθνείς αποστολές.

Η Κίνα έχει μετατραπεί στη χώρα με τη μεγαλύτερη συμβολή στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση του Σι προσπαθεί να προβάλλει μια εικόνα σταθερότητας και σιγουριάς μπροστά στις ολοένα μεγεθυνόμενες προκλήσεις με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη, ανάμεσά τους τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, εν μέσω εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Σι σαν άλλος…Μάο

Ο Σι, ντυμένος με μολυβί κοστούμι Μάο και συνοδευόμενος από τους προκατόχους του Χου Τζιντάο και Τζιανγκ Ζεμίν, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την αμοιβαία επωφελή πολιτική του ανοίγματος στον κόσμο.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας στην ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση, καλείται να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και να συμβάλλει στην υπεράσπιση της διεθνούς ειρήνης.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τον κινεζικό λαό να προχωρήσει μπροστά», διατράνωσε ο Σι, που εκφράστηκε στην πύλη της επουράνιας ειρήνης, όπου ο Μάο ανακήρυξε την ίδρυση της ΛΔ της Κίνας την 1η Οκτωβρίου του 1949.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, είπε ο Σι, είναι η διατήρηση της διαρκούς ευημερίας και σταθερότητας στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο, η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων με την Ταϊβάν και η συνέχιση της προσπάθειας για την «πλήρη επανένωση της πατρίδας».

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ένοπλων δυνάμεων που έθεσε σε εφαρμογή ο Σι για την Κίνα προκαλεί έντονη νευρικότητα στην Ασία, και όχι μόνο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το πρακτορείο Reuters:

DF-17, CJ-100 & DF-41 make debuts at China's National Day parade #PRC70 #NationalDay2019 https://t.co/k7k2jY9c6V pic.twitter.com/ovgn9I6TGV

— CGTN (@CGTNOfficial) October 1, 2019

Κίνα Κίνα Κίνα Κίνα

Tags: ΚΙΝΑΠΕΚΙΝΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Related Posts

Μαδούρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

05/12/2025 - 11:14
Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

05/12/2025 - 08:56

Διαβάστε Επίσης

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert